Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Afla cand si de ce trebuie sa apelezi la un medic reumatolog

Cuprins articol

Cu totii avem din cand in cand dureri articulare care, in medie, dureaza doar cateva zile. Dar, cand aceste dureri incep sa se agraveze si sa devina din ce in ce mai persistente, vizita la medicul reumatolog nu trebuie amanata. Apeleaza cu incredere la o clinica reumatologie Bucuresti pentru rezolvarea problemelor!

Multe boli reumatice se schimba sau evolueaza, deci este posibil sa fie necesar sa efectuezi mai multe vizite la cabinet, inainte ca reumatologul tau sa ajunga la un diagnostic definitiv. Procesul de diagnosticare include, de obicei, un istoric medical complet, examinarea fizica si, daca este indicat, teste de sange sau anumite radiografii.

Ce este un medic reumatolog?

Reumatologii sunt internisti cu abilitati speciale si pregatire in diagnosticarea si tratatarea anumitor boli reumatice, dar si multe altele. Un medic reumatolog va trata pacientii cu dureri si tulburari ale articulatilor, muschilor, tendoanelor, oaselor si ale altor tesuturi conjunctive. Exista mai mult de 100 de tipuri de boli reumatologice, inclusiv tulburari musculo-scheletice, dureri de spate si gat, afectuni nervoase (sciatica, radiculopatie cervicala, sindrom de tunel carpian), osteoartrita, boli autoimune, cum ar fi artrita reumatoida, artrita psoriazica, spondiloartropatiile, polimialgia reumatica, lupusul, sindromul Sjogren, sindromul antifosfolipidic, sclerodermia si vasculita. Un astfel de diagnostic se va pune doar in urma unor analize reumatologice. Exista numerosi medici reumatologi buni, Bucuresti este orasul tuturor posibilitatilor. Important este sa nu amani momentul si sa mergi la un control.

Bolile reumatice sunt uneori complexe in natura si dificil de diagnosticat, astfel incat un medic reumatolog va aduna intregul istoric medical al pacientului si va efectua un examen fizic pentru identificarea anumitor semne si simptome de inflamatie. Un istoric familial poate si foarte important pentru diagnostricare.  In cazul in care ai cautat pana acum “consultatie reumatologie pret”, afla ca acesta difera in functie de setul de analize care trebuie facut.

Cand ar trebui sa mergi la un medic reumatolog?

Toata lumea experimenteaza din cand in cand dureri musculare si articulare. Cand durerea musculara si articulara nu se rezolva asa cum te-ai  astepta, poate fi necesara o evaluare suplimentara. De obicei, medicul primar este cel care ofera o prima evaluare. Daca exista chiar si un gram de ingrijorare, acesta te va trimite la un doctor reumatolog pentru a efectua cateva analize reumatologie.

Unele dintre semne si simptome se pot ameliora sau rezolva temporar atunci cand sunt tratate initial, dar pot reveni dupa oprirea medicamentatiei. Daca simptomele reapar, poate fi necesara o evaluare reumatologica. Deteriorarea articulatiilor poate aparea daca simptomele durerii articulare sunt ignorate sau nu sunt tratate corespunzator pe o perioada de timp. Apeleaza la medici reumatologi buni, Bucuresti este orasul in care ii vei gasi!

Ce intrebari iti va pune un medic reumatolog?

Una dintre primele intrebari pe care ti le va pune medicul este „Ce va aduce aici?”. Aceasta este momentul in care trebuie sa ii prezinti afectiunile care te supara.

Apoi, pregateste-te sa raspunzi la multe alte intrebari, cum ar fi:

 • Care sunt simptomele tale?
 • Cat de des aveti simptome? (Tot timpul, zilnic, saptamanal, din cand in cand?)
 • Ce te face sa te simti mai bine? ( Exercitiu, odihna, medicamente?)
 • Ce te face sa te simti mai rau? (Lipsa de activitate, somn insuficient, stres, consumul unui anumit fel de mancare?)
 • Ce activitati provoaca durere?
 • Cat de puternica este durerea?

Nu ezita sa apelezi la un doctor reumatolog ori de cate ori ai o problema, examinarea este pe cat se poate de simpla, iar tariful redus. Poti cauta chiar si pe internet “consultatie reumatologie pret”. Nu uita, sanatatea ta este pe primul loc!

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

  Postări asemănatoare

  Programeaza-te

  X