Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Clinica Neurologie Bucuresti

Cauti o clinica de neurologie Bucuresti? La Eminescu 100 gasesti intr-un singur loc toate serviciile necesare in vederea diagnosticarii corecte si tratamentului corespunzator afectiunilor neurologice.

 

Neurologia se ocupa de prevenirea, diagnosticul si tratamentul bolilor implicate in sistemul nervos periferic si central, unele patologii ale sistemului musculo-scheletic, care afecteaza functionarea sistemului nervos central. Aproximativ 30% dintre apelurile la un specialist in neurologie se refera la boli ale sistemului nervos periferic: plexita, neurita, radiculita, osteochondroza etc.

Consultarea obligatorie a unui neurolog este necesara atunci cand se constata:

 • Dereglari ale activitatii motorii (agitatie si instabilitate etc.);
 • Amorteala la nivelul membrelor;
 • Stare de lesin si lesin;
 • Dureri de cap si ameteli;
 • Slabiciune generala nemotivata a organismului.

Clinica medicala Eminescu 100 trateaza o gama larga de boli neurologice folosind cele mai noi si moderne echipamente si tehnici in acest domeniu. Neurologii clinicii noastre sunt specialisti de inalta calificare, cu multi ani de experienta in tratamentul bolilor neurologice. Diversele boli, tulburari sau leziuni ce implica sistemul nervos necesita tratamentul unui neurolog bun, cu experienta.

 

Un neurolog va determina pentru fiecare pacient metodologia, regimul de tratament optim si va selecta medicamentele necesare. Centrul nostru este dotat cu cele mai moderne echipamente, cu ajutorul carora poti parcurge toate procedurile necesare si poti primi un tratament eficient. De cele mai multe ori, programarea din timp pentru o consultatie la neurolog, ajuta la identitficarea afectiunilor in fazele incipiente si accelereaza procesul de vindecare.

 

Multe persoane, fara sa banuiasca, au multe probleme de natura neurologica. Adesea auzim fraza: „Toate bolile sunt de la nervi”. Acest lucru este partial adevarat, tulburarile nervoase avand un impact mare asupra starii generale de sanatate a fiecaruia.

 

Atunci cand una dintre componentele sistemului nervos nu mai functioneaza cum trebuie, pot aparea tulburari de vedere, de vorbire, motorii sau cognitive. De asemenea, memoria si simturile pot fi afectate de bolile neurologice.

 

Cei care se confrunta cu probleme la nivelul simturilor, cum ar fi cel tactil, vederea sau cel olfactiv fac parte dintre persoanele care ar trebui sa apeleze la o clinica neurologie Bucuresti, in vederea unui consult neurologic, pentru ca problemele legate de procesarea senzoriala (informatii primite de la simturi) sunt uneori cauzate de afectiunile sistemului nervos.

Servicii de Neurologie la Standarde Europene

La Clinica Eminescu 100, tratamentul cuprinzator al bolilor neurologice se stabileste in primul rand pe baza unui diagnostic precis, care permite un grad de reabilitare ridicat.

In cadrul departamentului de neurologie de la Eminescu 100, ne bucuram de prezenta unei echipe de medici entuziasti si profesionisti, cu experienta foarte bogata. Pe langa diagnosticarea și tratarea afecțiunilor neurologice aflate in diverse stadii, specialiștii Eminescu 100 ofera ingrijire integrata pacienților cu boli neurologice: de la prevenire și intervenție precoce, la monitorizarea in ambulatoriu a pacienților cu condiții cronice.

Pentru un prim pas in diagnosticarea afectiunilor neurologice poti face o programare aici pentru un consult neurologic!

Afectiuni neurologice

Dureri de spate si de gat

Dureri de spate si de gat

Dureri de cap si durerea nervului trigemen

Durerile de cap severe si recurente insotite de greata, varsaturi pot fi provocate de procesele patologice – migrena, cefalee din suprasolicitare, nevralgii craniene. Cu toate acestea, exista multe dureri secundare care apar pe fondul altor boli: infectii, leziuni ale coloanei cervicale si ale craniului. Toate acestea sunt semnale de alarma care ne trimit de urgenta la cabinetul de neurologie.

Ameteli

Adesea cauza acestui fenomen este deteriorarea aparatului vestibular sau fluxul de sange prin arterele vertebrale. In timpul mersului pacientul isi pierde echilibrul, poate sa-și piarda cunostinta sau pur si simplu sa cada. Aceasta ameteala de scurta durata asociata cu durere de cap, greata si lesin poate reprezenta faza incipienta a unor afectiuni neurologice

Slabiciune la nivelul picioarelor sau a bratelor

Slabiciunea musculara poate fi simptomul unor afectiuni neurologice si se poate manifesta la unii muschi individuali sau la mai multi si se dezvolta treptat sau brusc. In functie de cauza, pacientul poate prezenta si alte simptome. Cel mai adesea, slabiciunea musculara este asociata cu compresia maduvei spinarii sau a radacinilor nervilor spinali, din cauza herniei intervertebrale sau a altor patologii. Aceasta afectiune neurologica ar putea fi cauzata de o stare mai grava sau de o boala a sistemului nervos, precum accidentul vascular cerebral.

Probleme Neurologice

Tulburari de somn

Tulburari de somn, cu precadere la nivelul duratei si profunzimii somnului. Starile precum apneea in somn sau anxietatea, cosmarurile, unele probleme de somn reflecta aparitia unor probleme neurologice. Principalele cauze sunt traumele psihologice, stresul sau bolile neurologice. Daca va confruntati si cu alte simptome neobisnuite, este recomandata vizita intr-o clinica de neurologie din Bucuresti.

Hipertensiune arteriala

Desi afectiunea este diagnosticata si tratata de un medic cardiolog, cauza bolii este stresul psiho-emotional, fiind astfel necesara si o examinare neurologica.

Sindromul Tourette

Sindromul Tourette face parte din categoria problemelor neurologice si se manifesta printr-o serie de miscari și sunete incontrolabile cunoscute sub numele de ticuri. Printre simptomele acestei probleme neurologice se afla ticuri vocale (cuvinte, sunete) si motorii (miscari periodice necontrolate ale corpului). Cele mai comune ticuri motorii simple ale acestei probleme neurologice includ: clipirea ochilor, ridicarea sprancenelor, ridicarea din umar, răsucirea sau smucirea capului și a gatului. Ele pot aparea de mai multe ori pe zi si pot sa aiba grade diferite de complexitate. Un alt simptom este coprolalia, adica rostirea de cuvinte obscene si insulte. Speranta de viata si nivelul de inteligenta la pacienti cu sindromul Tourette este normala. De obicei severitatea ticurilor scade odata cu adolescenta. Înainte de a manifesta un asemenea tic, majoritatea persoanelor suferind de sindrom manifesta dorinta de a strange, a zgaria sau mancarime.

Neurologie Pediatrica

Neurologia Pediatrica este specialitatea medicala care are ca obiectiv diagnosticarea, tratarea si prevenirea afectiunilor sistemului nervos (central si periferic ) precum şi a bolilor musculare, la sugari, copii si adolescenti. Neurologia Pediatrica este recunoscută

oficial ca subspecialitate a specialităţilor Pediatrie sau Neurologie adulţi.

Aceasta specialitate este importanta in evaluarea neurologica periodica a copiilor nascuti prematur, precum si a tuturor nou-nascutilor cu risc de a dezvolta sechele neurologice si are drept scop principal depistarea si tratarea precoce a oricarei afectiuni a sistemului nervos.

Daca un copil prezinta semne si simptome precum: dureri de cap permanente, schimbari comportamentale, tulburari de vedere, auz, tulburari de memorie, modificari senzoriale, atunci este recomandat un consult neurologic. Un medic neurolog pediatru bun are cunostintele si pregatirea necesara pentru tratatarea oricarei afectiuni.

Dintre afectiunile pe care le poate diagnostica, trata si monitoriza un cabinet de neorulogie pediatrica amintim:

 • Boli genetice ale sistemului nervos
 • Anomalii metabolice congenitale care afectează sistemul nervos
 • Probleme neurologice de dezvoltare în timpul copilăriei
 • Epilepsia
 • Convulsii febrile
 • Tulburari de mișcare sau de limbaj, cum ar fi paralizia cerebrală
 • Tulburări ale spectrului autist
 • Tulburari de comportament, cum ar fi tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție
 • Dureri de cap și migrenă
 • Tumori cerebrale

Pentru copiii cu afecțiuni neurologice pe termen lung, cabinetul de neurologie pediatrica ofera ingrijiri si consultari periodice. In numeroase cazuri, medicul neurologi pediatru colaboreaza cu medicii pediatri sau alți medici de ingrijire primara, cu terapeuți fizici, și logopezi pentru a-i ajuta pe cei mici să se dezvolte si sa invete la maximum lor potential.

O consultatie in cabinetul de neurologie pediátrica se va desfasura pe mai multe etape. Va fi realizata o anamneza, un examen clinic obiectiv, apoi copilul va fi supus unor teste rapide si nedureroase care vor oferi o multitudine de informații medicului specialist.

Semne si simptome neurologice

Simptomele neurologice isi au deseori originea in sistemul nervos periferic si includ senzatie de arsura, amorteala, intepatura, slabiciune musculara sau paralizie si sensibilitate. Aceste simptome neurologice pot fi cauzate de un traumatism local, in cazul in care durerea este direct legata de un traumatism sau de o boala sistemica, care ar putea sa afecteze intregul corp.

Dintre acestea amintim urmatoarele simptome posibile:

 • Ameteli, lesin;
 • Slabiciune musculara;
 • Caderea pleoapei;
 • Tulburări de memorie.
 • Tulburări de somn, inclusiv insomnii.
 • Dureri de cap bruste, ascutite, in crestere;
 • Dureri la nivelul membrelor, spatelui, gatului;
 • Mers instabil si greutate in coordonarea miscarilor;
 • Miscari necontrolate ale bratelor sau ale capului, tuse necontrolata sau adulmecare in timpul unei conversatii;
 • Deficiente vizuale - viziune dubla, pierderea unor parti din campul vizual, contururi incetosate, „insule” de orbire;
 • Tulburari de vorbire - incapacitatea de a controla limba si buzele, incapacitatea de a construi expresii coerente, lipsa vorbirii, modificarea volumului vocal;

Analize Suplimentare Neurologie

O serie de analize suplimentare neurologie sunt extrem de valoroase tocmai pentru ca pot detecta eventualele probleme neurologice, minimizand in acelasi timp rezultate neclare, ambigue sau confuze.

Este foarte important ca la consultul neurologic pacientii sa prezinte toate investigatiile anterioare, pentru ca medicul neurologi sa isi formeze o viziune de ansamblu despre afectiunea pacientului si sa-i poate recomanda pacientului analizele suplimentare de neurologie potrivite.

 • Ameteli, lesin;
 • Slabiciune musculara;
 • Caderea pleoapei;
 • Tulburări de memorie.
 • Tulburări de somn, inclusiv insomnii.
 • Dureri de cap bruste, ascutite, in crestere;
 • Dureri la nivelul membrelor, spatelui, gatului;
 • Mers instabil si greutate in coordonarea miscarilor;
 • Miscari necontrolate ale bratelor sau ale capului, tuse necontrolata sau adulmecare in timpul unei conversatii;
 • Deficiente vizuale - viziune dubla, pierderea unor parti din campul vizual, contururi incetosate, „insule” de orbire;

Tipuri de Tratament Neurologic

 • Ameteli, lesin;
 • Slabiciune musculara;
 • Caderea pleoapei;
 • Tulburări de memorie.
 • Tulburări de somn, inclusiv insomnii.
 • Dureri de cap bruste, ascutite, in crestere;
 • Dureri la nivelul membrelor, spatelui, gatului;
 • Mers instabil si greutate in coordonarea miscarilor;

Testimoniale

 • „Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

  Nume Prenume
 • „Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

  Nume Prenume
 • „Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.”

  Nume Prenume

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Servicii si preturi Neurologie

Servicii gratuite, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, prin decontarea cu CASMB, unde se includ urmatoarele servicii:

 • Consultatie neurologica
 • Electroencefalograma
 • Electrocardiografie
 • Teste de sensibilitate
 • Teste clinice
 • Masurarea fortei musculare cu dinamometru
 • Determinarea indicelui de presiune glezna/brat si deget/brat
 • Mezoterapie terapeutica paravertebrala si periarticulara
 • Blocaje chimice prin spasticitate

Stabilirea diagnosticului se poate face multidisciplinar pe baza analizei consulatiilor la medicul oftalmolog , cardiolog, ORL,

Medic primar NEUROLOGIE

Paun Rodica Elena

Consultatie neurologie
RON 200.00
Control neurologie
RON 100.00
Interpretare analize
RON 50.00
Consultatie imagistica (RMN, C.T, Radiografie)
RON 170.00
Referat medical
RON 100.00
EEG
RON 290.00

Echipa Medicala

Dr. Guran Florin Mircea
MEDIC PRIMAR NEUROLOGIE
Dr. Paun Rodica Elena
MEDIC PRIMAR PSIHIATRIE
MEDIC PRIMAR NEUROLOGIE

Articole relevante

Programeaza-te

  Programeaza-te

  X