
Cel mai frecvent otita externa apare ca o consecinta a unor traumatisme locale repetate la nivelul conductului auditiv extern avand ca factor favorizant pătrunderea / stagnarea apei in ureche (piscină, apa mării).
Ca urmare a localizarii la nivelul urechii externe a procesului infecto-inflamator, simptomatologia este dominata de otalgie, otoree, prurit, senzaţie de plenitudine auriculară, hipoacuzie.
Diagnosticul afecțiunii este unul clinic. Se bazează pe evidențierea aspectului caracteristic la examenul otoscopic și/sau otomicroscopic.
Dacă pacientul prezintă otoree, se poate efectua un examen bacteriologic si micologic al secreției auriculare.
In functie de etiologie otita externa poate fi bacteriana, micotica sau mixta.
Pe langa evitarea traumatismelor locale si a patrunderii apei in ureche, toaleta auriculară prin aspiratie este extrem de importantă în managementul terapeutic al afecțiunii.
Conduita clasică conservativă constă in toaleta locală și tratament topic local anti -infecțios adaptat in functie de rezultatul de la secretia auriculara.
În majoritatea cazurilor, sub acțiunea unui tratament conservativ eficient, evoluția este favorabilă cu vindecare.
Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.
Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.
In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.
Avem o echipa extinsa de renumiti medici specialisti, cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolilor, gata sa te ajute sa iti redobandesti sanatatea.