Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Otita medie acuta

Ce este otita medie acuta si de ce apare?

Otita medie acuta reprezinta inflamația acută a mucoasei urechii medii si este o afectiune mai frecventă la copii, ce apare de obicei în contextul unei infecții de căi respiratorii superioare care afectează rinofarigele. Cel mai frecvent infecția recunoaște o etiologie virală, dar și alergia sau alte condiții inflamatorii pot provoca aceasta afectiune. De asemenea, statusul imun pare să joace un rol semnificativ în frecvența apariției episoadelor de otită medie acută.

Care sunt simptomele?

La debut copii prezintă simptome nespecifice cum sunt iritabilitate, febră, obstrucție nazală, rinoree, otalgie. Ulterior febra poate să crească, otalgia crește în intensitate și devine pulsatilă , iar în lipsa unui tratament adecvat apare otoreea purulentă. Hipoacuzia este întotdeauna prezentă în caz de otita medie acuta, iar la adult hipoacuzia poate fi acompaniată de acufene.

Cum se pune diagnosticul?

Pentru stabilirea unui diagnostic este necesară vizualizarea membranei timpanice pentru identificarea modificărilor inflamatorii de la nivelul urechii medii. La copii examinarea otoscopică poate fi uneori dificilă din cauza unui conduct auditiv extrem de îngust, prezența cerumenului, imposibilitatea de a menține o poziție fixa a capului.

Care este evolutia otitei medii acute?

Conform studiilor, otita medie acuta se poate vindeca spontan chiar în lipsa unui tratament. În alte situații boala se vindecă cu sechele sau poate determina apariția unor complicații importante (mastoidita acuta).

Cum se trateaza otita medie acuta?

Profilaxia constă în înlăturarea factorilor favorizanţi ai inflamaţiei rinofaringiene (vegetaţii adenoide, polipi nazali, deviaţii de sept, etc).

Totodata, cu un tratament medicamentos corespunzător, ca doză și durată, boala se vindecă în cele mai multe cazuri.

In cazurile refractare la tratament medicamentos sau in otitele medii acute recurente tratamentul este chirurgical.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa extinsa de renumiti medici specialisti, cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolilor, gata sa te ajute sa iti redobandesti sanatatea.

Programeaza-te

    Programeaza-te

    X