Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB
Prima pagină » Tratamentul diabetului zaharat

Tratamentul diabetului zaharat

Tratamentul diabetului zaharat

Obiectivele primordiale ale tratamentului diabetului sunt:
 • Inlaturarea simptomelor cauzate de hiperglicemie;
 • Sprijinul acordat bolnavilor pentru ca acestia sa duca o viata normala.
 • Diminuarea si inlaturarea complicatiilor de lunga durata micro si macrovasculare (boala cardiovasculara, nefropatia, retinopatia si neuropatia);

Diabetul zaharat de tip 1 necesita tratament cu insulina. Suplimentar se impune o dieta alimentara stricta, cu masurarea glicemiei inaintea fiecarei mese si programe de exercitii fizice.

 

In cazul diabetului zaharat de tip 2, odata diagnosticat, echipa de medici specialisti a Clinicii Eminescu 100 va elabora un plan terapeutic individualizat. Monitorizarea nivelului zaharului in sange este cheia tratamentului si a gestionarii acestei boli. Tratamentul include urmarea unei diete adecvate si un program de exercitii fizice, pentru scaderea in greutate a pacientului, monitorizarea periodica a nivelului glicemiei si, daca se impune, tratament medicamentos.

 

Ozonoterapia in diabetul zaharat de tip 2 are un efect terapeutic polivalent, antibacterian, antiviral, imbunatatind microcirculatia, inclusiv prin cresterea proprietatilor reologice ale sangelui, sprijinind corectarea afectiunilor hormonale si provoacand, de asemenea, un efect imunomodulant.

Efectele terapiei cu ozon in tratarea diabetului zaharat:

 • Microcirculația este semnificativ imbunatatita.
 • Contribuie la o mai buna livrare de oxigen catre tesuturi;
 • Efect bactericid in cazul ranilor purulente. Terapia cu ozon va permite localizarea zonelor de inflamatie si accelerarea proceselor de curatare si vindecare a ranilor;
 • Sub influenta ozonului, crește permeabilitatea membranelor celulare pentru glucoza, ceea ce determina o scadere a nivelului de glucoza din sange, datorita transferului mai eficient in tesuturi;

Eficacitatea metodelor folosite depinde de gravitatea bolii, de prezenta complicațiilor si a bolilor concomitente. In clinica noastra se folosesc atat metode sistemice cat si locale de terapie cu ozon.

 

Frecvența prescrierii unei sesiuni de terapie cu ozon poate fi de la 2 la 4 sesiuni pe parcursul unui an. O buna cooperare cu medicul ajuta la prevenirea aparitiei complicatiilor si la tinerea diabetului sub control.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

  Programeaza-te

  X