Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Despre VitalStim

Sistemul de terapie VitalStim® este o modalitate adițională la exercițiile tradiționale care unește puterea stimulării electrice cu beneficiile exercițiilor de înghițire. Combinarea VitalStim și terapia tradițională permite clinicienilor să ajute la accelerarea întăririi, restabilirea funcției și ajută creierul să reapară înghițitul. Cercetarea susține combinația acestor terapii pentru a îmbunătăți rezultatele tratamentului.

Utilizarea stimulării electrice neuromusculare în tratamentul disfagiei este una dintre cele mai cercetate intervenții pentru terapia disfagiei. Terapia VitalStim este susținută de datele clinice convingătoare publicate în literatura de specialitate revizuită.

 

Cu peste 27.000 de furnizori din 40 de țări, VitalStim continuă să crească ca lider al industriei, datorită produselor și suportului său superior.

Categoriile de pacienți cărora li se adresează terapia VitalStim® includ, dar nu se limitează la:

 • Accident vascular cerebral,
 • Diferite alte procese ale bolii neuromusculare (ALS, Parkinson, scleroza),
 • Cancer în zona capului și gâtului (post radiații) și / sau chirurgie,
 • Deprecieri ca urmare a vârstei sau co-morbidității.

Combinând terapia VitalStim® cu terapia tradițională medicii reușesc să accelereze procesul de recuperare, să restabilească funcțiile și să ajute creierul să remapeze procesul de înghițire.

VitalStim®

 • Este o terapie sigură și eficientă pentru pacienții care suferă de disfagie
 • Este o terapie non-invazivă, care ajută la procesul de deglutiție prin utilizarea Stimulării Electrice Neuromusculare (NMES)
 • Accelerează timpul de recuperare în regimurile alimentare restrictive
 • Ajută pacienții să obțină îmbunătățirea stării de sănătate și menținerea rezultatelor pe termen lung
 • Ajută pacienții pentru care încercările anterioare de a trata disfagia au eșuat
 • Ajută pacienții să devină independenți de intubare

Disfagie sau greutatea la inghitire

Disfagia este dificultatea la inghitire si implica un efort sporit pentru transportarea hranei si a lichidelor din gura in stomac. Aceasta poate cauza si dureri, iar in cazuri severe poate face inghitirea imposibila

Simptome disfagie:

 • Dificultati la inghitire
 • Incapacitatea de a inghiti alimente/ lichide
 • Tuse sau inecare la inghitire
 • Regurgitare
 • Senzatia de mancare blocata in gat sau in capul pieptului
 • Incapacitatea de a mesteca alimentele

In timp, disfagia netratata poate cauza scadere in greutate ori infectii repetate la nivelul pieptului.

Terapia VitalStim este un tratament sigur și eficient pentru pacienții cu dificultăți de înghițire sau disfagie. A fost dezvoltat în SUA ca răspuns la cele 15 milioane de populații care trăiesc cu disfagie. FDA (Asociația Federală de Medicamente) a aprobat această terapie în decembrie 2001.

 

Aceasta terapie este o formă specializată de stimulare electrică neuromusculară (NMES), destinată tratării tulburărilor de înghițire prin reeducarea musculară. Terapia VitalStim este administrată de un curent mic, calibrat cu grijă, livrat nervilor motori ai gâtului pacientului, prin electrozi special proiectați, care determină contracția mușchilor responsabili de înghițire. În același timp, un specialist în disfagie îndrumă pacientul prin terapia de deglutiție activă pentru a reeduca funcția normală a deglutiției.

 

Majoritatea sesiunilor de tratament au o durată de 60 de minute. Terapia VitalStim a ajutat mii de pacienți cu disfagie, inclusiv pacienți resemnați să trăiască pe tuburile de alimentare. Ședințele de terapie se repetă între trei și cinci ori pe săptămână, până când patternurile de înghițire au fost restabilite la un nivel aproape normal. Suferinții văd frecvent îmbunătățiri dramatice în 6 până la 20 de ședințe zilnice, uneori în cel puțin 3 zile.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa extinsa de renumiti medici specialisti, cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolilor, gata sa te ajute sa iti redobandesti sanatatea.

Programeaza-te

  Programeaza-te

  X