Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Lista de preturi pentru serviciile de ambulatoriu

Condiloame acuminate electrocoagulare sub 5 leziuni:
400 LEI
Condiloame acuminate electrocoagulare intre 5 – 10 leziuni:
500 LEI
Condiloame acuminate electrocoagulare peste 10 leziuni:
600 LEI
Papiloame virale electrocoagulare sub 5 leziuni:
300 LEI
Papiloame virale electrocoagulare intre 5 – 10 leziuni:
600 LEI
Electrocauterizare keratoza seboreica sub 3 leziuni:
400 LEI
Electrocauterizare keratoza seboreica intre 3 – 10 leziuni:
600 LEI
Electrocauterizaremolluscum contagiosum:
300 LEI
Electrocauterizare molluscum pendulum:
400 LEI
Punch biopsie mucoase:
300 LEI
Punch biopsie piele:
300 LEI
Punch biopsie unghie:
300 LEI
Punch biopsie scalp:
300 LEI
Excizie formatiune cutanata (fara examen histopatologic) cu sutura directa:
Excizie formatiune cutanata (fara examen histopatologic) reparare grefa sau lambou:
790 LEI
Excizie chirurgicala fara sutura mai mica de 0.5 cmp:
320 LEI
Excizie chirurgicala cu sutura mai mica de 0.5 cmp:
500 LEI
Excizie chirurgicala intre 0.5-1 cmp fara sutura:
400 LEI
Excizie chirurgicala intre 0.5-1 cmp cu sutura:
550 LEI
Excizie chirurgicala fara sutura peste 1 cmp: 510 Excizie chirurgicala cu sutura peste 1 cmp: 6
510 LEI
Excizie chirurgicala cu sutura peste 1 cmp:
630 LEI
Excizie chirurgical afara sutura:
Reexcizie cu margine de siguranta oncologica ( fara reconstructie ):
400 LEI
Incizie, evacuare, debridare, drenaj ( abcese, furuncule, hematoame, chisturi):
400 LEI
Pansament postchirurgical:
50 LEI
Pansamentul si debridarea ulceratiilor cronice:
200 LEI
Suprimare fire sutura:
50 LEI

Ce este chirurgia ambulatorie?

Chirurgia ambulatorie, numita si chirurgia de o zi, reprezinta efectuarea unei proceduri chirurgicale in ambulatoriu, pacientul putand fi externat in aceeasi zi. Chirurgia efectuata in ambulator s-a dezvoltat considerabil pe parcursul ultimilor ani, ca urmare a modificarii protocoalelor clinice post-operatorii si a progreselor tehnicilor chirurgicale si anestezice.

Mai multe studii recente, publicate in ultimii 10 ani, au aratat ca perioadele lungi de sedere post-operatorie nu influenteaza pozitiv vindecarea. In schimb, actual este promovata mobilizarea precoce, ca parte a procesului de recuperare. Secundar progreselor tehnicilor chirurgicale, o serie de proceduri, anterior efectuate cu internare vreme de mai multe zile, se preteaza astazi pentru chirurgia ambulatorie.

 

Chirurgia de o zi este benefica si pentru pacient, intrucat acesta are nevoie de o singura zi de concediu medical, fapt care creste numarul de pacienti care apeleaza la serviciile chirurgicale minore.

 

In plus, conceptul de chirurgie ambulatorie a venit in ajutorul profesionistilor in Sanatate Publica, prin minimizarea costurilor suportate de Sistemul de Sanatate si eficientizarea alocarii de resurse.

Servicii oferite in ambulatoriu

 

Exista o serie de proceduri chirurgicale care pot fi efectuate in ambulatoriu, necesitand o singura zi de internare. Printre acestea se afla interventiile minore, electrocoagularea unor leziuni, biopsiile, unele excizii chirurgicale si tratamentul abceselor.

 

Interventii minore

O serie de interventii chirurgicale minore beneficiaza de chirurgia efectuata in ambulator. Printre aceste servicii chirurgicale, se afla controalele post-operatorii, pansamentele, atat cele simple, cat si cele complexe, scoaterea firelor de sutura post-operator si sutura unor plagi survenite in urma unui traumatism. Interventiile chirurgicale minore se pot aplica pentru:

  • Panaritii
  • Unghiile incarnate;
  • Furuncule;
  • Flegmoane;
  • Chisturi sebacee;
  • Lipoame;
  • Arsuri minore, pe suprafete mici.

Electrocoagulare leziuni

  • Electrocoagularea este o procedura chirurgicala care foloseste curent electric cu frecventa inalta pentru a distruge celulele modificate. Cel mai frecvent, electrocoagularea se foloseste in dermatologie, pentru indepartarea verucilor, condiloamelor genitale, papiloamelor cutanate, keratozei seboreice si a nevilor pigmentari (alunitelor). Electrocoagularea este folosita si in ginecologie, pentru excizia polipilor cervicali si a tesutului displazic identificat la nivelul colului uterin.
  • Electrocoagularea prezinta avantaje, precum controlul sangerarii, precizie si minimizarea riscurilor de infectie. In plus, exista beneficii si la nivel estetic, intrucat cicatricea post-operatorie este minora.
  • Electrocoagularea se poate folosi atat pentru leziunile unice, cat si pentru cele multiple.

Biopsii

Biopsierea unui tesut reprezinta procesul prin care se preleveaza un fragment, acesta fiind trimis ulterior la anatomopatologie, in vederea depistarii eventualelor anomalii arhitecturale. Rezultatul examenului anatomopatologic orienteaza managementul chirurgical si daca este nevoie sau nu si de tratament medicamentos. Mai multe tipuri de biopsie se preteaza la procedura efectuata in ambulator, cu anestezie locala de cele mai multe ori.

  • Biopsia cu ac subtire - este folosit pentru a preleva tesut dintr-un nodul sau o masa tumorala
  • Biopsia cu ac gros – are avantajul de a preleva o cantitate mai mare de tesut, oferind mai multe informatii decat cea cu ac subtire
  • Biopsia punch - folosita adesea in dermatologie, pentru a extrage un fragment circular de tesut
  • Biopsia excizionala - necesita excizia completa a nodulului sau a masei tumorale
  • Aspiratul medular – se extrage, cu ajutorul unui ac mai gros, un fragment de maduva osoasa hematogena. Cel mai frecvent, tesutul este obtinut de la nivelul soldului.
  • Biopsia efectuata in cadrul endoscopiei - folosita in gastroenterologie, urologie sau in timpul bronhoscopiei. In acelasi timp al examinarii, se preleveaza si tesut bioptic, daca medicul observa o leziune sau o modificare a mucoasei organului respectiv.

Excizii chirurgicale

Biopsierea unui tesut reprezinta procesul prin care se preleveaza un fragment, acesta fiind trimis ulterior la anatomopatologie, in vederea depistarii eventualelor anomalii arhitecturale. Rezultatul examenului anatomopatologic orienteaza managementul chirurgical si daca este nevoie sau nu si de tratament medicamentos. Mai multe tipuri de biopsie se preteaza la procedura efectuata in ambulator, cu anestezie locala de cele mai multe ori.

Tratamentul abceselor si alte afectiuni

Abcesul este o colectie de puroi, care poate aparea oriunde in organism. Abcesul care poate fi tratat in ambulatoriu este abcesul cutanat. Principala cauza de aparitie a acestuia consta intr-o leziune a pielii care s-a infectat, la care se adauga invazia bacteriilor printr-un folicul de par. Zona afectata este tumefiata, calda, dureroasa, asociind deseori si febra. Tratamentul abcesului cutanat presupune incizia colectiei, eliminarea puroiului si pansarea. La tratamentul chirurgical se adauga si un tratament antibiotic.

Beneficiile chirurgiei ambulatorii

Chirurgia ambulatorie prezinta multe beneficii, printre care se numara:

  • Se efectueaza anestezie locala, care are un rol important in cazul pacientilor cu multiple comorbiditati si risc anestezic;
  • Inceperea rapida a procesului de recuperare cu reluarea activitatii in cel mai scurt timp;
  • Aderenta mai mare la tratamentul chirurgical in chirurgia ambulatorie, comparativ cu tratamentele care necesita internare;
  • Posibilitatea de externare in aceeasi zi, cu implicatii sociale mai reduse, comparativ cu internarile pentru mai multe zile;
  • Costuri mai reduse suportate de Sistemul de Sanatate;
  • Eficientizarea alocarii resurselor, inclusiv a resurselor umane (medici, asistenti, infirmieri);
  • Minimizarea riscului de infectie post-operatorie cu germeni nosocomiali.

Pregatirea pentru interventia ambulatorie

Inaintea de o procedura chirurgicala in ambulatoriu pacientul trebuie sa treaca printr-o evaluarea pre-operatorie. In cadrul acestei evaluari medicul stabileste daca pacientul mai are si alte probleme de sanatate, iar daca da, acestea trebuie sa fie controlate in momentul pre-operator. Variabile care pot influenta riscul chirurgical si anestezic sunt varsta pacientului, valorile tensiunii arteriale, indicele de masa corporala si prezenta sau absenta diabetului zaharat sau a apneei in somn. Pacientii nu vor fi respinsi pe baza valorilor moderate ale tensiunii arteriale, insa anestezistul trebuie sa cunoasca, in cazul unei hipertensiuni, medicatia cronica si daca valorile sunt controlate sau nu.

  • Indicele de masa corporala (IMC) ridicat asociaza o susceptibilitate mai mare la complicatiile post-operatorii si intra-operatorii. In general se accepta pacienti cu un IMC mai mic de 40.
  • In cazul pacientilor cu apnee in somn, exista mai multe situatii in care chirurgia de zi nu este recomandata: apnee de somn cu mecanism central, pacientii care nu folosesc presiune continua pozitiva in caile aeriene superioare (CPAP) in timpul noptii dupa externare, pacientii care nu pot urma instructiunile de utilizare a CPAP.
  • Diabetul zaharat nu reprezinta o contraindicatie a chirurgiei ambulatorii, insa este necesara identificarea nivelului de control al diabetului.
  • Inainte de procedura chirurgicala, se administreaza anestezia locala.

Programeaza-te pentru chirurgie in ambulatoriu la Clinica Eminescu 100!

    Intrebari frecvente despre ambulatoriu

    Cum ma pregatesc pentru o interventie ambulatorie?

    Inainte de o interventie ambulatorie, in unele cazuri la recomandarea medicului este necesara efectuarea unor analize de sange, pentru a stabili controlul eventualelor patologii preexistente.

    Ce documente sunt necesare la consultatie?

    Pacientul trebuie sa aiba asupra sa documentul de identitate, trimiterea de la medicul de familie, cardul de sanatate si, dupa caz, rezultatele unor analize recente.

    Cum se efectueaza decontarea serviciilor?

    Pentru ca serviciile medicale sa fie decontate, pacientul trebuie sa fie asigurat medical si sa aiba un bilet de trimitere de la medicul de familie.

    Servicii si Preturi

    Programeaza-te

    X