Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Medici
28
Specializari
22
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Despre Ecografie

ECOGRAFIA CARDIACA

O scanare cu ultrasunete a inimii este recomandata persoanelor care sufera de dereglari de ritm cardiac, apnee, aparitia edemelor, oboseala sau senzații neplacute in zona toracică.

 

Examinarea de baza cu ultrasunete a inimii presupune diagnosticul tuturor celor patru camere ale inimii si vaselor mari, precum si determinarea presiunii si a densitatii umplerii acestora cu sange, in fiecare faza a ciclului cardiac. In timpul diagnosticului se evalueaza si contractilitatea si starea valvelor cardiace, aceste date fiind utile pentru un diagnostic precis. 

Clinica medicala Eminescu 100 este echipata cu aparate performante de ultima generatie si medici de inalta calificare. Metoda ecografiei cardiace este una dintre cele mai complexe proceduri in diagnosticarea cu ultrasunete, medicii nostri avand o calificare si o bogata practica in acest domeniu.

ECOGRAFIA ABDOMINALA

Efectuarea unei ecografii abdominale este o procedura frecventa in centrul nostru medical. Examinarea cu ultrasunete a cavitatii abdominale permite in primul rand detectarea prezentei bolilor si observarea gradului de deteriorare a organelor bolnave, dar ajuta si la prevenirea aparitia afectiunilor.

Prin aceasta procedura, medicul evalueaza structura, dimensiunea, forma si prezenta focurilor inflamatorii tipice bolilor organelor interne, cum ar fi splina, ficatul, vezica biliara, pancreasul, rinichii si glandele suprarenale.

Ecografia abdominala este recomandata la primele semne de durere in abdomen, sub piept, in partea inferioara a spatelui, senzatii de greutate in stomac, volum crescut de gaze, greata, gust amar la nivelul gurii, eructare, febra, disconfort in interiorul abdomenului.

 

Pregătirea pentru ecografie

Examinarea trebuie efectuata pe stomacul gol, cu abstinenta de a manca cu cel putin 6-12 ore inainte. Se recomanda si excluderea de la consum cu doua zile inainte de efectuarea ecografiei a tuturor produselor care produc gaze si produsele cu drojdie, cum ar fi painea bruna, usturoiul, bauturile carbogazoase, legumele si fructele crude, leguminoasele, laptele integral. Aceasta dieta va ajuta la minimizarea formarii golurilor de aer, imbunatatind vizibilitatea organelor. Fumatul inainte de examinare nu este, de asemenea, recomandat.

ECOGRAFIA GLANDEI TIROIDE

Metoda de examinare cu ultrasunete este foarte importanta pentru diagnosticul si tratamentul afectiunilor glandei tiroide. In timpul diagnosticarii cu ultrasunete se determină marimea, structura si contururile glandei tiroide.

 

Ecografia permite diagnosticarea cu un grad ridicat de precizie a tuturor tipurilor de patologii tiroidiene, atat difuze cat si focale. Impreuna cu consultarea endocrinologului si testele de laborator relevante, ecografia este o metoda viabila pentru diagnosticul absolut al bolilor si patologiilor glandei tiroide.

Cand este indicata programarea pentru o ecografie a glandei tiroide

  • Iritabilitate excesiva;
  • Fatigabilitate rapida;
  • Palpitatii;
  • Letargie, somnolenta, apatie;
  • Frecvente schimbari de dispozitie;
  • Transpiratie excesiva;
  • Pierdere brusca in greutate sau obezitate;
  • Umflarea gatului.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Servicii si preturi Ecografie

ECO cord
RON 200.00
ECO abdomen superior
RON 150.00
ECO addomen inferior
RON 100.00
ECO abdomen superior + inferior
RON 200.00
ECO tiroida
RON 200.00
ECO aparat urinar barbati (rinichi, vezica, prostata)
RON 175.00
ECO aparat urinar femei (rinichi, vezica)
RON 140.00

Programeaza-te

Programeaza-te

X