Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Ginecologia studiaza aparatul genital feminin, atat organele genitale interne (vaginul, uterul, trompele uterine si ovarele), cat si organele genitale externe (vulva). De asemenea, ginecologia include si senologia, specializare medicala care se ocupa cu studiul patologiei sanului. Patologia sanului poate varia de la afectiuni benigne, precum chisturile si fibroadenoamele, pana la tumori maligne, reprezentate de cancerul mamar. Clinica de ginecologie Eminescu 100 din Bucuresti dispune de medici ginecologi buni, cu experienta in ceea ce priveste patologia ginecologica.

Ce este ginecologia?

Ginecologia este acea ramura a medicinei care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul afectiunilor organelor reproductive feminine. Aceasta ramura este inclusa in specializarea Obstetrica-Ginecologie. Patologia ginecologica poate varia de la afectiuni minore, care nu pun in pericol viata, precum infectii localizate la nivelul vaginului, fara extensie la organele pelvine, pana la neoplazii maligne, precum cancerul ovarian. Bolile ginecologice, in special cele cronice, pot duce la infertilitate.

Cand trebuie sa apelezi la un medic ginecolog?

O pacienta de sex feminin ar trebui sa programeze un consult ginecologic daca prezinta unul sau mai multe simptome printre care se pot afla:

  • Modificari ale secretiei vaginale; aceste modificari pot fi de culoare, miros (miros fetid), consistenta sau cantitate. secretiile cu aspect purulent, albicios si agregat, insotite de mancarimi sau febra necesita o programare la medicul ginecolog. aspectul secretiei variaza cu fluctuatiile hormonale lunare, la ovulatie fiind mai clara si mai putin vascoasa; in acest context, modificarile sunt normale.
  • Sangerari in afara perioadei menstruale, sangerari la contactul sexual, sangerari dupa instalarea menopauzei. De asemenea, se recomanda controlul ginecologic si in cazul modificarilor legate de sangerarile menstruale: sangerari abundente sau perioade menstruale de peste 7 zile, dureri menstruale insuportabile, absenta menstruatiei lunare, cicluri menstruale neregulate.
  • Dureri la contactul sexual, dureri pelvine asociate cu febra
  • Infectii urinare recurente, incontinenta urinara
  • Infertilitate (definita ca o perioada de 1 an in care o femeie nu poate ramane gravida, in contextul contactului sexual regulat, neprotejat)
  • Aparitia unor leziuni la nivelul vulvei (inflamatie, mancarimi, negi) In cazul aparitiei simptomelor de menopauza inainte de varsta de 40 de ani sau intre 40 si 45 de ani
  • Pilozitate excesiva, acnee si obezitate, in prezenta ciclurilor menstruale neregulate sau absenta ciclurilor menstruale

Este indicat sa se apeleze la un medic ginecolog in cazul consilierii contraceptive, pentru a stabili impreuna cu medicul metoda contraceptiva cea mai potrivita. Contraceptivele orale, pe baza de hormoni, sunt indicate pacientelor sub 35 de ani, fara risc de cancer mamar si fara coagulopatii documentate. Metodele de bariera, in special prezervativul se recomanda in cazul contactului sexual cu parteneri multipli si pacientelor care nu pot beneficia de contraceptive orale. Metodele contraceptive de bariera previn infectiile cu transmitere sexuala. Pacientelor peste 35 de ani le este recomandat un dispozitiv intrauterin, precum steriletul. Dispozitivele intrauterine sunt montate si indepartate de catre medicul ginecolog.

 

In cazul unei paciente cu dureri abdominale pelvine, istoric de boala inflamatorie pelvina si absenta menstruatiei, se recomanda consultul ginecologic si o ecografie transvaginala, pentru a exclude o sarcina ectopica.

 

Este necesar consultul ginecologic ca screening in cazul pacientelor care au avut rude de gradul 1 cu cancer la san sau cancer ovarian sau cu gena BRCa1 sau BRCa2 pozitiva si care nu au efectuat anexectomie bilaterala.

 

Se recomanda consultul ginecologic anual ca screening pentru cancerul de col uterin. aceasta neoplazie, care are cea mai frecventa cauza infectia cu virsul HPV, trece prin mai multe faze pana sa ajunga in faza de carcinom invaziv. Formele precanceroase sunt tratate, evitand progresia leziunilor. Testul Papanicolau detecteaza anomaliile celulare, prezente in cancerele de col uterin sau in forme mai putin avansate. testul Babes Papanicolau, alaturi de examenul de secretie vaginala se numara printre investigatiile de ginecologie recomandate anual, in cadrul consultului ginecologic. Formele precanceroase sunt tratate, evitand progresia leziunilor.

Principalele teste si investigatii ginecologie la Clinica Eminescu 100

Consultatie ginecologica

Consultatia ginecologica are loc in cabinetul ginecologic. Consultul cuprinde examenul fizic ginecologic, pacienta fiind pozitionata pe masa ginecologica, cu picioarele departate. Doctorul ginecolog face examenul cu speculul, urmand apoi examenul bimanual, prin introducerea a doua degete in vaginul pacientei si o mana plasata pe abdomen. aceasta poate include si teste ginecologice.

Control ginecologic

Controlul ginecologic are rolul de a evalua starea de sanatate a organelor genitale feminine, acesta urmand consultatiei ginecologice; se realizeaza examen cu specul si examen bimanual.

Consultatie senologica

Consultatia senologica se realizeaza prin inspectia si palparea sanului, cu notarea prezentei modificarilor la nivelul pielii sau a unui nodul.

Referat medical

Referatul medical se elibereaza in urma consultatiei ginecologice. Este un document care poate servi pentru experiza capacitatii de munca sau evaluari ale persoanelor cu handicap.

Ecografie transvaginala

Ecografia transvaginala presupune introcuducerea unei sonde transvaginala in partea terminala a vaginului, miscand sonda spre dreapta si spre stanga, pentru a vizualiza ovarele, si se efectueaza miscari usoare care sa permita vizualizarea uterului pentru a fi masurat.

Test Babes Papanicolau in mediu lichid

Cu ajutorul unei perii speciale, se recolteaza o proba din colul uterin, rotind peria la 180 de grade; dupa ce proba a fost recoltata, peria se introduce intr-un mediu lichid, rotindu-se de aproximativ 10 in lichid, urmand ca ulterior proba sa fie analizata la laborator.

Pachet Ginecologie nr 1:

-consultatie ginecologie
-ecografie transvaginala 3D/4D cu ecograf Voluson
-ex. citologic Babeș Papanicolau
-secreție vaginala completa (cultura secreție vaginala din col, frotiu secreții vaginala, cultura fungi secreție vaginala
PREȚ Promoțional 470 lei

Pachet Ginecologie nr 2:

-consultatie ginecologie
-ecografie transvaginala 3D/4D cu ecograf Voluson
-ecografie mamara bilaterala
-secretie vaginala(cultura identificare bacterii / fungi)
-examen babes-papanicolau in mediu umed
-colposcopie
-secretie col uterin (cultura si identificare bacterii / fungi)
PREȚ Promoțional 690 lei

Pachet Ginecologie nr 3:

-consultatie medic specialist
-ecografie 3D/4D
PREȚ Promoțional 400 lei

Pachet Ginecologie nr 4:

-test Babeș Nicolau în mediu lichid
-analize din cultura vaginala completa
PREȚ Promoțional 300 lei

Servicii si preturi ginecologie Clinica Eminescu 100

ECOGRAFIE TRANSAVAGINALA
RON 250
CONSULTATIE
RON 200.00
EXAMAN BABES - PAPANICOLAU IN MEDIU UMED
RON 90.00
SECRETIE VAGINALA-IDENTIFICARE BACTERII FUNGII
RON 55.00
SECRETIE VAGINALA-IDENTIFICARE FUNGII
RON 60.00

Simptome care te trimit la medicul ginecolog

In prezenta urmatoarelor simptome, se recomanda o programare la ginecologie:

  • sangerari intermenstruale
  • cicluri menstruale neregulate
  • absenta menstruatiilor la paciente tinere, aflate in perioada fertila
  • sangerari la contactul sexual
  • dureri pelvine si dureri la contactul sexual
  • sangerari aparute dupa instalarea menopauzei (o perioada de un an in care pacienta nu a mai avut nicio menstruatie)
  • modificari ale secretiei vaginale; miros fetid, culoare schimbata (verde, brun, gri, alb asociat cu un aspect branzos), secretie abundenta, mancarimi, usturimi, modificarea aspectului(spumos branzos)
  • sangerari menstruale abundente sau menstruatii cu o durata de peste 7 zile
  • dureri mari in perioada menstruala

Care sunt cele mai des intalnite afectiuni ginecologice?

  • infectiile cu transmitere sexuala: gonoree, infectia cu Chlamydia, infectia cu trichomonas vaginalis (vaginite sau boli inflamatorii pelvine)
  • infectiile cu virusul HPV
  • Candidoze
  • Cancerul de col uterin
  • Cancerul ovarian
  • sindromul ovarelor polichistice
  • Endometrioza
  • infertilitatea
ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

Programeaza-te la Ginecologie

    Intrebari Frecvente despre ginecologie

    Cand se impune vizita la un medic ginecolog?

    Vizita la ginecolog se impune cand apar simptome precum: dureri pelvine, sangerari la contactul sexual sau intermenstruale, sangerari dupa instalarea menopauzei, moficari ale secretiei vaginale.

    De ce este important sa mergi la un doctor ginecolog?

    Este important apelul la un medic ginecolog pentru depistarea afectiunilor, precum cancerul de col uterin sau cancerul ovarian si pentru diagnosticarea si tratarea infectiilor cu transmitere sexuala, care pot duce la infertilitate.

    Cum te pregatesti pentru vizita la ginecolog?

    Pentru vizita la ginecolog, sunt indicate: abstinenta pentru ultimele 48 de ore, evitarea dusurilor intravaginale si a utilizarii tampoanelor interne.

    Programeaza-te

    X