Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Recuperare Medicala

Aparatul locomotor este o parte a corpului extrem de importanta dar si de solicitata in viata de zi cu zi, deoarece face posibila mentinerea posturii, permite deplasarea, efectuarea diferitelor tipuri de miscari si implicit adaptarea la viata cotidiana. Patologiile intalnite la nivelul muschilor, oaselor sau articulatiilor sunt extrem de diverse, insa toate, indiferent de cauza care a determinat aparitia acestora creeaza durere si invaliditate.

Recuperarea medicala este o ramura din medicina care se ocupa cu tratarea si reabilitarea intregului aparat locomotor in situatiile in care, din diverse cauze apar probleme si dizabilitati de intensitati variabile, la nivelul oaselor, muschilor, ligamentelor sau articulatiilor.

Ce este recuperarea medicala?

Recuperarea medicala este o specializare medicala complexa care se adreseaza pacientilor cu dizabilitati diverse. Scopul acestei ramuri medicale este acela de a diminua deficitul functional, de a reduce dizabilitatile, de a combate durerea de diverse cauze si de a imbunatatii capacitatile functionale ale bolnavului. aceste scopuri sunt atinse cu ajutorul procedurilor specifice de recuperare medicala.

Principalele proceduri de recuperare medicala de la Clinica Eminescu 100:

In cadrul Clinicii Eminescu 100, centrul de recuperare medicala ofera pacientilor oportunitatea de a beneficia de proceduri specifice de reabilitare, efectuate la cele mai inalte standarde in vigoare, de un personal medical calificat si specializat in domeniu.

Fizioterapie

Fizioterapia este un domeniu de activitate care are ca scop reabilitarea pacientilor cu afectiuni diverse, cu ajutorul factorilor fizici naturali si artificiali (apa, namolul, lumina, masajul, caldura, electricitatea, impachetarile sau exercitiile fizice).

Kinetoterapie

Kinetoterapia cuprinde totalitatea exercitiilor fizice active respectiv pasive si proceduri de masaj efectuate cu scopul de a reduce dizabilitatea fizica, de a combate durerea si de a restabili mobilitatea segmentelor accidentate sau afectate de boli diverse.

Huber 360

Centrul de recuperare medicala din cadrul Clinicii Eminescu 100 pune la dispozitie pacientilor sai un echipament complex de reabilitare, de ultima generatie Huber 360 , utilizat in procesele de recuperare ale bolilor cerebro-vasculare diverse.

Decompresie coloana vertebrala

Procedurile de decompresie ale coloanei vertebrale sunt efectuate cu succes in cadrul cabinetelor de recuperare medicala ale Clinicii Eminescu 100. Aceste proceduri presupun marirea spatiului intervertebral, pentru o perioada limitata de timp, prin diverse manevre fizice, cu scopul de a reduce presiunea de la nivelul discurilor intervertebrale si de la nivelul nervilor spinali.

Principalele afectiuni tratate de recuperarea medicala

Daca va intrebati ce inseamna recuperarea medicala si ce boli trateaza, in centrul de recuperare/ reabilitare medicala din Bucuresti- Clinica Eminescu 100, veti gasi raspunsurile la toate intrebarile dumneavoastra.

 

Recuperarea medicala este o specializare care se adreseaza pacientilor cu diferite tipuri de dizabilitati congenitale sau dobandite in urma unor boli sau in urma unor accidente.
Reabilitarea, pe langa interesul acordat recuperarii aparatului locomotor, se adreseaza si altor tipuri de afectiuni precum boli neurologice, boli reumatologice, boli cardiovasculare, boli pulmonare, traumatologie sau arsuri.

Medicina fizica si recuperarea medicala pot fi aplicate in afectiuni precum:

Artroze

Artroza este principala afectiune reumatologica, degenerativa care determina distrugerea cartilajului articular. Este o patologie care apare cu predilectie la persoanele in varsta, are o evolutie cronica, progresiva, ireversibila. se poate localiza la nivelul oricarei articulatii, fragilizand astfel cartilajul articular.

Cele mai cunoscute tipuri de artroze sunt gonartroza (modificarile de artroza sunt localizate la nivelul genunchiului), coxartroza (modificarile de artroza sunt localizate la nivelul soldurilor) si spondiloza (modificarile de artroza sunt localizate la nivelul coloanei vertebrale). in timp, deteriorarea cartilajului articular genereaza durere, limitarea mobilitatii si impotenta functionala.

Leziuni produse in sport

Sedintele de recuperare medicala sunt foarte des efectuate de sportivi, deoarece acestia in timpul antrenamentelor, sufera o serie de afectiuni osteo-articulare precum entorse, luxatii, fracturi, elongatii musculare, rupturi musculare sau rupturi ligamentare. In plus, studiile de specialitate au aratat faptul ca efectuarea procedurilor de recuperare medicala de catre sportivii de performanta reduc riscul accidentarilor si imbunatatesc semnificativ capacitatile fizice individuale.

Afectiuni la nivelul coloanei vertebrale

Medicina de recuperare poate fi aplicata cu succes in cazul patologiilor de la nivelul coloanei vertebrale, precum viciile de postura, scolioza, cifoza, lordoza, discopatiile vertebrale, herniile de disc. studiile de specialitate au aratat o reducere semnificativa a durerii si o crestere a gradului de mobilitate vertebrala la pacientii care efectueaza cu regularitate programe de recuperare medicala.

Boli reumatologie

In afectiuni reumatologice autoimune de tipul Poliartrita reumatoida, spondilita ankilozanta sau Lupusul eritematos sistemic, procedurile de recuperare medicala sunt foarte utile in mentinerea mobilitatii optime la nivelul diferitelor articulatii. in cadrul acestor boli, manifestarile inflamatorii apar la nivelul articulatiilor si produc durere, rigiditate si impotenta functionala.

Afectiuni neurologice

O serie de afectiuni neurologie pot beneficia de proceduri de recuperare medicala: accidente vasculare cerebrale, formatiuni tumorale cerebrale, traumatisme cranio-cerebrale, mielita, atrofia musculara, paralizii, tetrapareza spastica, paresteziile, hemiplegiile, Boala Parkinson, sindromul de tunel carpian, distrofia musculara, contuzii, hidrocefalie, neuropatii periferice, starea vegetativa, intarzierea in dezvoltarea neuro-motorie.

Afectiuni ortopedice:

Recuperarea medicala in patologia ortopedica este foarte frecvent utilizata. afectiunile in care se poate practica cu succes procedurile de recuperare medicala sunt: fracturile, tasarea vertebrala, ligamentul incrucisat anterior, ligamente contralaterale, genuvarum, genuvalgum, luxatia congenitala de sold, platfus.

Afectiuni pulmonare:

In cabinetul de recuperare medicala pot fi tratate boli din sfera pulmonara, precum: bronhopneumopatia cronica obstructiva (BPOC), pneumoniile, astmul bronsic, dispneea, insuficienta respiratorie, pleureziile.

Afectiuni cardiace:

Principalele afectiuni cardiovasculare asupra carora medicina de recuperare are beneficii semnificative sunt: insuficienta valvulara, fibrilatia atriala, hipertensiunea arteriala esentiala, infarctul miocardic, angina pectorala, cardiomiopatiile, malformatiile cardiace congenitale, boala coronariana, tulburarile de conducere ventriculara, miocardita, by-pass ul aorto-coronarian, stenturile cardiace.

Principalele beneficii aduse de medicina de recuperare

Procedurile de recuperare medicala ofera multiple beneficii organismului, precum:

  • Previn aparitia leziunilor musculo-scheletale;
  • Influenteaza postura;
  • Reduc spasmele musculare;
  • Redau mobilitatea muschilor care au fost imobilizati pe o perioada lunga de timp;
  • Stimuleaza procesul de recuperare dupa interventii chirurgicale;
  • Mentin echilibrul intregului organism;
  • Redau organismului starea generala de bine;
  • Sporesc mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor;
  • Grabesc vindecarea dupa accidente sau traumatisme;
  • Cresc tonusul si forta musculara;
  • Corecteaza pozitiile vicioase ale coloanei vertebrale;
  • Amelioreaza durerea;
  • Determina o crestere a amplitudinii diferitelor miscari articulare;
  • Combat suprasolicitarea fizica si psihica;
  • Grabesc recuperarea dupa un accident vascular cerebral;
  • Previn instalarea rigiditatii musculare;
  • Reduc hipotrofia musculara;
  • Previn distrugerea articulatiilor;
  • Stimuleaza sistemul circulator si cresc gradul de oxigenare al celulelor;
  • Cresc toleranta la efort;
  • Cresc calitatea vietii.
DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Promotii Recuperarea Medicala

CONSULTATIE MEDIC Recuperare Medicala/Reumatologie/Neurologie + Radiografie RX/ecografie articulatii+Pachet 10 sedinte personalizate:Kinetoterapie, Fizioterapie, masa Elongatie, ședințe Huber 360
1500 LEI

Servicii si preturi recuperare medicala

1 sedinta kinetoterapie (50 minute)
RON 70.00
1 sedinta huber (50 minute)
RON 150.00
1 sedinta huber (30 minute)
RON 120.00
1 sedinta electroterapie
RON 25.00
1 sedinta laser terapie
RON 25.00
1 sedinta ultrasunet
RON 25.00
1 sedinta terapie tecar (20 minute)
RON 70.00
1 sedinta masaj terapeutic (50 minute)
RON 100.00
1 sedinta masaj terapeutic (30 minute)
RON 70.00
1 sedinta masaj cu ventuze (30 minute)
RON 70.00
1 sedinta elongatii
RON 250.00
Aplicare benzi kinesiologice o zona (in functie de zona)
RON 70.00 - 120.00

Programeaza-te

    Intrebari frecvente despre recuperarea medicala

    Cand trebuie apelat un specialist in recuperare medicala?

    Recuperarea medicala se recomanda a se efectua intr-un numar foarte mare de afectiuni. Cele mai frecvente situatii pentru care pacientii solicita servicii de recuperare medicala sunt pentru afectiuni ale aparatului locomotor (combaterea durerii, hernii de disc, modificari artrozice, modificari de statica ale coloanei vertebrale, etc) precum si pentru recuperarea post accident vascular cerebral.

    Care sunt principalele efecte ale recuperarii medicale?

    Medicina de recuperare medicala prezinta foarte multe efecte benefice asupra organismului. Practicate cu regularitate, sedintele de recuperare medicala au capacitatea de a combate durerea, de a reduce tensiunea musculara, de a creste gradul de flexibilitate si mobilitate articulara, de a spori procesul de vindecare si recuperare in caz de interventii chirurgicale sau traumatisme, etc.

    Exista contraindicatii ale recuperarii medicale?

    Exista anumite contraindicatii de care medicii specializati in domeniu trebuie sa tina cont; de asemenea, contraindicatiile depind si de tipul de procedura de recuperare medicala care se efectueaza. Nu se recomanda efectuarea procedurilor de recuperare medicala pacientilor cu valori ale tensiunii arteriale incomplet controlate terapeutic, femeilor insarcinate, pacientilor diagnosticati cu patologie neoplazica. De asemenea, nu se pot efectua proceduri de recuperare in cazul in care bolnavul prezinta rani deschise.

    Cate sedinte de recuperare medicala sunt necesare?

    Nu exista un numar standard de sedinte de reabilitare; acesta se va stabili de comun acord cu medicul de recuperare medicala, in functie de afectiunea pentru care se efectueaza procedurile specifice. Numarul de sedinte variaza in functie de gravitatea problemei de sanatate si in functie de particularitatile fiecarui individ in parte. De asemenea, un factor important in stabilirea numarului total de proceduri este raspunsul la tratament; daca pacientul prezinta un raspuns mai lent la tratament, atunci se pot efectua mai multe proceduri specifice.

    Programeaza-te

    X