Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Ce este Psihiatria?

Psihiatria este o specialitate medicală dedicată studiului, diagnosticului, tratamentului și prevenției tulburărilor mentale. Aceasta include o varietate de afecțiuni emoționale și comportamentale, și utilizează terapii medicale, psihoterapeutice sau combinate pentru a ajuta pacienții.

Serviciile clinicii noastre de Psihiatrie

Consultații Psihiatrice

Consultația psihiatrică are rolul de a diagnostica, monitoriza și stabili tratamentul indicat pentru anumite afecțiuni psihice. Pentru a apela la un consult psihiatric nu este nevoie de un diagnostic anterior, având în vedere multidudinea motivelor pentru care o persoană poate beneficia de acest serviciu. Afecțiunile psihiatrice variază de la afecțiuni minore până la afecțiuni complexe, invalidante, care necesită multiple controale și modificări ale schemei terapeutice. Patologiile psihiatrice pot fi de scurtă durată, precum depresia postpartum sau se pot întinde pe o perioadă mai îndelungată, caz în care tratamentul se poate prelungi pe întreaga durată a vieții. Evenimentele din viața unei persoane care au un impact puternic asupra sănătății mentale pot apărea uneori brusc, precum un atac de panică, gânduri suicidale, halucinații sau auzul unor voci, în timp ce altele pot apărea treptat, ca urmare a unui stres cronic, zilnic. Uneori, simptomele unei afecțiuni psihice se pot manifesta la nivel fizic, precum dureri de spate, de cap sau de stomac. Apariția unor simptome sugestive pentru o boală psihică necesită apelarea la o consultație de psihiatrie, deoarece majoritatea afecțiunilor mentale nu trec de la sine, ci deseori se agravează în timp. Afecțiunile psihice sunt boli invalidante, care dacă nu sunt tratate, pot duce la complicații, de exemplu izolare socială, sentimente de nefericire, probleme în relațiile interumane, adoptarea unor comportamente riscante (consumul de alcool, tutun sau droguri recreaționale), sărăcie, autovătămare sau vătămarea celor din jur sau suicid.

Bolile psihice pot avea la bază o serie de cauze diferite: genetice, expunerea la anumiți factori stresori înainte de naștere sau modificări ale sintezei unor neurotransmițători.

În cadrul primului consult psihiatric, medicul psihiatru va evalua starea emoțională, comportamentală și cognitivă a pacientului. Evaluarea se face în cabinetul de psihiatrie, printr-o serie de întrebări, ale căror răspunsuri au rolul de a orienta specialistul către diagnosticul potrivit, cât și către tratament. Se începe cu întrebări generale, de identificare, precum vârsta, ocupația, statutul marital, nivelul de educație, religie, domiciliu. De asemenea, sunt evaluate istoricul personal și cel familial de afecțiuni psihiatrice și factori de risc. Se stabilesc simptomele și motivele pentru care pacientul efectuează un consult psihiatric, precum sentimente de tristețe, scăderea capacității de concentrare, schimbări bruște ale dispoziției, o implicare mai redusă în activitățile zilnice, sociale, sentimente puternice de teamă sau de vinovăție, oboseală excesivă, gânduri suicidare, inabilitatea de a face față evenimentelor zilnice obișnuite, insomnii, ostilitate, violență sau furie disproporționate sau modificări majore ale obiceiurilor alimentare. Medicul psihiatru poate face o serie se teste psihiatrice, cu ajutorul cărora sunt evaluate și cuantificate afecțiuni precum depresia, anxietatea, tulburarea bipolară, schizofrenia, experiențele disociative și totodată este calculat și riscul de apariție a acestor afecțiuni.

Consultul psihiatric poate diagnostica o serie de patologii, atât aflate la limita normalității, cât și tulburări psihice majore. Tulburările aflate la limita normalității sunt nevrozele, tulburările de personalitate și oligofrenia de gradul I. Tipuri de nevroze sunt isteria, neurastenia și psihastenia. Tulburările psihice majore sunt împărțite în oligofreni de gradul II și III, psihoze și demențe.

În plus, după ce specialistul stabilește profilul pacientului, vor fi conturate obiectivele tratamentului, în funcție de afecțiune. Psihiatrul poate recomanda o terapie medicamentoasă, psihoterapie, realizată cu ajutorul unui psihoterapeut, sau o combinație a acestora. Psihoterapia este o terapie care implică atât psihoterapeutul, cât și pacientul. Pacientul va fi monitorizat în continuare, urmărindu-se progresul și eficiența tratamentului.

Controale Psihiatrice

Controlul psihiatric urmează consultului, după ce diagnosticul și tratamentul au fost stabilite, urmărind evoluția. În cadrul controlului sunt evaluate efectele medicației, dacă simptomele s-au ameliorat și dacă au apărut reacții adverse. Medicul va ajusta tratamentul actual sau îl va schimba cu totul, în funcție de efecte.

Evaluari Psihiatrice pentru adulți

Evaluarea psihiatrică pentru adulți se face în cadrul clinicii noastre de psihiatrie din București, constă într-o serie de întrebări și teste psihiatrice și este recomandată în cazul unei suspiciuni. Întrebările vor fi legate de istoricul medical, cel familial, condițiile de viață, vicii și despre dezvoltarea personală (copilărie, educație, relații). Evaluarea psihiatrică poate fi făcută și pentru obținerea unui referat medical.

Care este diferenta dintre consult si control psihiatric?

În cadrul consultului psihiatric, se stabilește diagnosticul pacientului, factorii de risc și schema terapeutică pe care acesta trebuie să o urmeze. Consultul este urmat de control, în cadrul căruia se monitorizează eficiența tratamentului, ameliorarea semnelor și simptomelor și apariția unor reacții adverse. Dozele tratamentul sunt ajustate, în funcție de rezultate sau, dacă reacțiile adverse sunt severe, este schimbat în întregime. Se monitorizează de asemenea și rezultatele ședințelor de psihoterapie.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Servicii si preturi Psihiatrie

Consultatie medic primar
RON 300.00
EEG
RON 300.00
Aviz pshiologic conducatori auto
RON 100.00
Adeverinte medicale/ certificate medicale tip A5 (1 specialitate)
RON 70.00
Adeverinte medicale/ certificate medicale tip A5 (2 specialitati)
RON 100.00

Programeaza-te la o consultație psihiatrică!

    Intrebari Frecvente

    Ce implică o consultație neuropsihiatrică?

    O consultație neuropsihiatrică presupune evaluarea comportamentală, emoțională și cognitivă a pacientului. Aceasta implică o serie de întrebări, la care pacientul trebuie să răspundă cât mai amănunțit și eventual o serie de teste psihiatrice.

    Cum se desfășoară un control psihiatric?

    În cadrul controlului psihiatric sunt evaluate progresele terapiei printr-o serie de întrebări, care au ca scop stabilirea efectelor tratamentului și ajustarea dozelor tratamentului medicamentos sau, dacă au existat efecte adverse, schimbarea tratamentului.

    Ce tipuri de teste psihiatrice sunt disponibile?

    Medicul psihiatru dispune de o serie de teste, care sunt un instrument important în diagnostic, în evaluarea riscurilor de evoluție și în monitorizare. Printre aceste teste, se numără teste care au rolul de a diagnostica tulburări de personalitate, pentru a evalua depresia, anxietatea, autismul, evaluarea pentru acordarea gradului de handicap etc.

    Când este necesară o evaluare psihiatrică?

    O evaluare psihiatrică este necesară la apariția unei varietății de simptome care interferă cu activitățile zilnice, precum sentimente de tristețe, furie, iritabilitate excesive, modificări legate de somn, modificări ale comportamentului alimentar, modificări bruște de dispoziție, gânduri suicidare sau halucinații.

    Programeaza-te

    X