Medici
28
Specializari
22
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Despre Cardiologie

Cabinetul de cardiologie ambulatorie din cadrul Clinicii Eminescu 100 asigura toata gama de proceduri pentru depistarea, diagnosticarea, tratarea si recuperarea persoanelor care acuza probleme cardiovasculare.

 

Pachetul de investigatii clinice oferit asigura stabilirea diagnosticului afectiunilor cardiovasculare, depistarea factorilor de risc cardiometabolic, schema de tratament farmacologic si dietetic al bolnavilor cardiovasculari si cerebrovasculari, precum si recuperarea acestora.

Echipa cardio clinica are la baza specialisti de prestigiu din cadrul CC Iliescu Fundeni, cu mii de cazuri de boli cardiovasculare rezolvate cu succes. Abordarea pacientilor se face intr-un mod prietenos, legatura medic pacient stand la baza succesului nostru.

 

Investigatiile au la baza un pachet de analize medicale propriu, efectuat de medici de renume din cadrul Institutului Cantacuzino.

 

Daca acuzi dureri in zona pieptului, tulburari de ritm cardiac, oboseala, palpitatii, ai suficiente motive sa te programezi pentru un consult la un specialist cardiolog. Te asteptam cu drag sa ne treci pragul, sa ne cunoastem si sa restabilim calitatea vietii de care sa te bucuri din plin.

Proceduri de diagnosticare a afectiunilor cardiovasculare:

  • Electrocardiograma (EKG) in stare de repaos - prezinta starea muschiului inimii. In acesta stare de repaos a pacientului, procedura poate depista infarct pe toata adancimea (grosimea) peretelui inimii - infarct transmural sau doar partial - infarct subendocardic.
  • Electrocardiograma (EKG) de efort - in aceasta stare, pacientul va merge sau va alerga usor, in timp limitat.
  • Procedura HOLTER - la aceasta procedura pacientul va purta timp de 1-2 zile un aparat portabil, asezat in zona cardiaca, ce va monitoriza cu ajutorul unor electrozi activitatea inimii sale pe parcursul unor activitati obisnuite.
  • Procedura prin ECOCARDIOGRAFIE - ajuta la analiza in ansamblu a inimii, modul in care functioneaza valvele sau cazurile in care muschiul este blocat in urma unui infarct miocardic.
  • COROMAROGRAFIA - depisteaza arterele cu probleme de ingustare intre 8% si 100%.

Tratamentul cu amestec ozon-oxigen

Este o metoda de preventie in principal, fiind extrem de eficienta, depasind in unele cazuri beneficiile tratamentului medicamentos, jucand un rol semnificativ în tratamentul, prevenirea si stabilizarea pacientilor cu afectiuni multiple.

 

Specialistii cardiologi prescriu utilizarea tratamentului cu ozon (ozonoterapie) in ingrijirea insuficienței cardiovasculare. Terapia cu ozon in cardiologie este de asemenea folosita activ in lupta impotriva bolilor coronariene, anginei pectorale, aritmiei, hipertensiunii arteriale sau a aterosclerozei.

 

Tratamentul cu un amestec ozon-oxigen, utilizat in tratamentul leziunilor aterosclerotice ale inimii, elimina dezechilibrul dintre procesele de oxidare a lipidelor si sistemul de aparare antioxidant al organismului. Ozonul, utilizat in doze terapeutice, activeaza in special sistemul de protecție enzimatic, care inhiba principalul mecanism de declansare a aterosclerozei – reacțiile radicalilor liberi si previne deteriorarea tesutului miocardic.

 

Oxigenul activ are un efect pozitiv asupra sistemului hemostatic in ansamblu, determinand o scadere a capacitatii de coagulare si, astfel, impiedicand formarea cheagurilor de sange. Acest beneficiu este important in special pentru zonele cu flux de sange incetinit.

 

Ozonul ajuta la activarea proceselor metabolice in globulele rosii, determinand o scadere a vascozitatii membranelor si facilitand procesul de eliberare a oxigenului in tesutul inconjurator. Rezultatul final al expunerii la doze terapeutice de amestec ozon-oxigen este o imbunatatire a fluxului sanguin și a microcirculației.

 

Terapia cu ozon în cardiologie reduce riscul de sindrom aritmic, contribuind la stimularea schimbului de gaze in tesuturi. Datorita capacitatii sale puternice de oxidare, ozonul impiedica acumularea de produse metabolice in interiorul celulelor care au o anumita activitate aritmogena.

 

Ozonoterapia se realizeaza de obicei in paralel cu terapia traditionale medicamentoasa. Ca urmare a aplicarii acestui tratament suplimentar, se constata o imbunatatire a starii generale a pacientilor, o crestere a capacitatii lor de munca si o reducere a perioadei de recuperare.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa extinsa de renumiti medici specialisti, cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolilor, gata sa te ajute sa iti redobandesti sanatatea.

Programeaza-te

Programeaza-te

X