Tratamentul pentru bolile de inima include medicamente, modificari ale stilului de viata, interventii chirurgicale si diferite proceduri, in functie de starea pacientului. Persoanele care isi iau medicamentele pe termen lung, conform prescriptiei si respecta sfaturile doctorului se pot bucura de o viata mult mai lunga, lipsita de evenimente neplacute. Insa, care este cel mai bun tratament pentru cunoscutele boli cardiovasculare?
Mananca corect pentru o inima sanatoasa
Mananca inteligent cu sfaturi, retete si informatii sanatoase pentru inima ta. Consumul unei diete sanatoase si echilibrate este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poti face pentru a-ti proteja sanatatea. De fapt, pana la 80% din cunoscutele boli cardiovasculare premature si accidentul vascular cerebral pot fi prevenite prin alegerile si obiceiurile de viata, cum ar fi adoptarea unui stil de viata sanatos.
Un stil de viata sanatos te poate ajuta sa reduci riscul unei boli cardiovasculare prin:
- imbunatatirea nivelului de colesterol
- reducerea tensiunii arteriale
- gestionarea greutatii corporale
- controlarea zaharului din sange
- reducerea unor factori de risc in bolile cardiovasculare
Ramai activ!
Ramai activ, traieste o viata fericita cu ajutorul unor exercitii simple. Este intotdeauna o idee buna sa adaugi activitate fizica in viata ta, indiferent de varsta. Activitatea fizica poate:
- reduce riscul unor boli cardiovasculare
- ajuta la prevenirea si controlul unor factori de risc in bolile cardiovasculare precum:
- hipertensiune arteriala
- colesterol ridicat
- diabet zaharat tip 2
- osteoporoza
- anumite tipuri de cancer
- obezitate
- reduce nivelul de stres
- creste nivelul energiei
- imbunatateste somnul
- imbunatateste digestia
Boli cardiovasculare – cauze
- diabet
- alcool
- bacterii
- tensiune arteriala ridicata
- tensiunea arterială ridicată
Tratamentul cu amestec ozon-oxigen
Terapia cu ozon se refera la procesul de administrare a ozonului gazos in corpul pacientului pentru a trata o boala sau o rana. Ozonul este un gaz incolor format din trei atomi de oxigen (O3). Ozonul medical a fost utilizat pentru dezinfectarea consumabilelor medicale si tratarea diferitelor afectiuni de mai bine de 100 de ani. De asemenea, poate ajuta la prevenirea infectiei unei rani deschise, pe langa ingrijirea insuficientei cardiovasculare.
Conform unei cercetari realizate in anul 2018, cand ozonul intra in contact cu fluidele corpului, reactiile rezultate formeaza mai multe proteine si celule rosii in sange. Acest lucru creste aportul de oxigen din corpul pacientului.
Exista multe modalitati diferite de ozonoterapie. Doctorul tau iti va prezenta cele mai bune optiuni pentru a face o alegere corecta. Exista o clinica cardiologie Bucuresti unde poti incerca acest tratament!
Trei forme principale de tratament care includ administrarea de ozon
Direct catre tesut – Daca esti supus unei terapii cu ozon pentru o problema sau o rana a extremitatilor, gazul de ozon va fi cel mai probabil aplicat direct pe tesutul partii afectate a corpului. Gazul este administrat intr-un invelis protector.
Intravenos – Pentru tratarea tulburarilor interne, cum ar fi HIV, ozonul gazos este de obicei dizolvat in sangele care a fost luat de la pacient. Apoi, sangele cu gazul dizolvat este injectat inapoi prin intermediul unuei perfuzii. Utilizarea intravenoasa poate avea riscul de a provoca o embolie prin formarea bulelor de aer.
Intramuscular – Ozonoterapia este disponibila si ca injectie intramusculara. Pentru aceasta injectie, ozonul gazos este adesea amestecat cu oxigen inainte de administrare.
Avand in vedere cele prezentate, pentru a determina care este cel mai bun tratament pentru boala ta cardiovsculara, este imporntant sa discuti cu medicul tau si sa stabiliti impreuna metoda de tratare a acesteia. Totusi, nu uita de importanta adoptarii unui stil de viata sanatos, prin alimentatie si miscare.