Medici
28
Specializari
22
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Despre Oftalmologie

Viața modernă, cu ritmul și încărcăturile sale rigide, ajustează sănătatea noastră. Acest lucru se reflectă în special asupra vederii. Oftalmologia studiază fiziologia și anatomia, bolile ochilor,metode de tratament și prevenire.

 

Statisticile spun că, în lume, sute de milioane de oameni suferă de diverse tulburări vizuale: miopie, viziune, astigmatism. Boli de ochi foarte frecvente sunt glaucomul și cataracta, bolile retinei.

 

Potrivit oftalmologilor, în 75% din cazuri, orbirea poate fi prevenită prin prevenire și tratament în timp util.

Centrul Medical Eminescu 100 oferă o gamă largă de servicii medicale în domeniul oftalmologiei. Metodele noastre de tratament sunt ghidate constant de ultimele realizări ale științei și tehnologiei medicale în domeniul oftalmologiei.

 

Detectarea timpurie a cataractei . Tratamentul terapeutic început al cataractei începute în timp vă permite să amânați momentul intervenției chirurgicale sau să îl evitați complet.

 

Tratamentul bolilor inflamatorii ale mucoasei ochiului (conjunctivită, etc.). Dacă este necesar, un studiu de laborator pentru a stabili agentul cauzal al bolii.

 

Efectuarea de injecții oculare (parabulbar, subconjunctiv). Spălarea pasajelor lacrimale, masajul pleoapelor, tratamentul bolilor degenerative ale ochilor.

Monitorizarea dinamică a pacienților cu boli cronice ale ochilor. Tratamentul și patronajul copiilor cu patologii ale ochilor.

 

Amintiți-vă: riscul de boli grave ale ochilor crește odată cu vârsta. Toți cei care doresc să evite astfel de probleme ar trebui să fie examinați de un oftalmolog în fiecare an, după varsta de 40 de ani. Și în cazul bolilor cardiovasculare sau a diabetului, acest lucru trebuie făcut de 2 ori pe an.

O vedere bună este o condiție indispensabilă pentru întreaga viață a oricărui copil. De aceea, părinții trebuie să acorde o atenție deosebită vederii copilului de la naștere.

Prevenirea bolilor oculare

Prima dată când un copil ar trebui să fie examinat de un oftalmolog în primele zile de viață pentru a exclude bolile congenitale ale ochilor.

 

Se recomandă o examinare programată în 3-4 luni, 8-12 luni – pentru o examinare de rutină. În viitor, copilul este supus unui examen oftalmologic complet la vârsta de 2-3 ani – pentru identificarea defectelor de refracție (miopie, hiperopie, astigmatism), strabismul congenital și corectarea lor în timp util, apoi 5-6 ani, apoi anual pe tot parcursul anilor școlari.

 

Examinările cu o asemenea periodicitate ajută la depistarea multor deficiențe de vedere în fazele incipiente și să înceapă tratamentul în timp util.

Indicații pentru examinare

 • Dacă copilul dumneavoastră lacrimeaza, înroșirea conjunctivei sau a pleoapelor;
 • Secretie mucopurulentă din ochi;
 • Viziune încețoșată, dureri de cap;
 • Infectiile repiratorii acute și alte inflamații la nivelul ochilor și pleoapelor; durere în ochi;suprasolicitare vizuală, deficiență vizuală;
 • Diferența de dimensiune a elevilor, fotofobie;
 • Absența unui reflex de urmărire pentru mișcarea obiectelor (până la a doua lună din viața unui copil) la o distanță de 15-20 cm față;
 • După traumatisme craniocerebrale, leziuni la nivelul ochilor, cu neoplasme pe pielea pleoapelor, strabism etc.

În timpul examinării, medicul oftalmolog va verifica la copilul dumneavoastră:

 • Acuitatea vizuală (în funcție de vârsta copilului);
 • Starea pleoapelor și a conductelor lacrimale;
 • Starea și mobilitatea globilor oculari (se verifică dacă copilul are strabism, strângere a ochiului, restricții la mobilitate);
 • Percepția culorii;
 • Definirea refracției (adică, miopia, hiperopia și astigmatismul).

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

Programeaza-te

X