Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Ce este Dermatologia?

Dermatologia este specializarea medicala care se ocupa cu studiul afectunilor pielii si a anexelor pielii, inclusiv parul si unghiile, dar si a mucoaselor invecinate (a organelor genitale si a cavitatii bucale).

 

Pielea nu este doar cel mai mare organ, dar reprezinta bariera care ne protejeaza de mediul extern. Pielea este prima linie de aparare in fata diverselor agresiuni din mediul inconjurator, asadar este important sa protejam aceasta bariera si sa evitam lezarea acesteia.

O mare parte din populatia cu afectiuni ale pielii nu apeleaza la un consult de dermatologie, desi patologia dermatologica poate varia de la afectiuni minore sau cu aspect in principal estetic pana la cancere de piele.

 

Printre factorii de risc care predispun la patologiile cutanate, se regasesc: expunerea prelungita la soare, expunerea la soare fara protectie solara, alergenii si iritantii, infectiile, frictiunea, factorii genetaici si psihologici. Leziunile de la nivelul pielii pot merge pana la desfigurare (de exemplu, psoriazis sau caderea parului), disconfort si dizabilitati (in cazul unei dermatite la nivelul mainilor brutarilor, bucatarilor, frizerilor sau a mecanicilor). Nu in ultimul rand, la nivelul pielii se poate dezvolta si un proces neoplazic, care necesita o programare la un medic dermatolog.

 

Boala dermatologica poate aparea si in cadrul unei boli autoimune, cum ar fi lupusul eritematos sistemic, sclerodermia, sarcoidoza sau artrita reumatoida.

 

Ce este dermato-venerologia?

Dermato-venerologia este specializarea medicala care se ocupa cu diagnosticul si tratamentul bolilor pielii si bolilor cu transmitere pe cale sexuala, numite si boli venerice. Printre bolile venerice cu expresie la nivelul pielii se numara sifilisul, infectia cu virusul HPV ( care reprezinta cauza cea mai comuna de aparitie a condiloamelor genitale), scabia si herpesul genital. Dermato-venerologia cuprinde mai multe supraspecializari: cosmetica dermatologica, dermatologia pediatrica si chirurgia dermatologica. Virusul HPV, pe langa condiloamele de la nivel genital, poate cauza si verucile de la nivelul mainilor si al talpilor. tulpinile virusului HPV care provoaca aceste afectiuni sunt de obicei diferite de tulpinile care pot da cancer de col uterin.

Ce presupune consultarea unui medic dermatolog?

Consultul dermatologic presupune o discutie cu pacientul si un examen fizic. Discutia cuprinde intrebari care vor fi adresate de medicul dermatolog in legatura cu eruptia respectiva.Intrebarile vor fi privitoare la momentul in care a aparut, aspectul si modificarile aparute, locul in care a aparut prima data, daca pacientul a observat ameliorari sau agravari. De asemenea sunt importante simptomele asociate: mancarimi, usturimi, senzatie de intepatura sau durere. Se va nota daca au existat in familie astfel de eruptii, daca eruptia influenteaza calitatea vietii. Medicul dermatolog va pune si intrebari referitoare la posibile dureri articulare. Prezenta durerilor articulare asociate cu o leziune a pielii poate sugera o boala autoimuna.

 

Este important de mentionat daca pacientul ia un tratament nou introdus (medicamente, precum fenitoina sau allopurinol) sau daca desfasoara anumite activitati care ar putea agresa pielea (precum unii detergenti). De asemenea, stresul poate influenta patologia pielii. Privitor la eventuale alergii, vor exista intrebari legate de alergii cunoscute, animale de companie si calatorii.

 

Examenul fizic dermatologic include inspectia si palparea. La acestea se mai pot adauga examinarea cu lampa Wood si dermatoscopia.

 

Uneori, inspectia poate stabili de una singura diagnosticul.

 

Palparea ajuta la determinarea caracterului leziunii, precum a bulelor din pemfigus, a sclerodermiei localizate si pentru evidentierea dermografismului (prin zgarierea usoara a pielii cu un obiect neascutit, piele se inroseste si pot aparea mancarimi in zona respectiva).

 

Dermatoscopia consta in examinarea unor leziuni la nivel microscopic cu ajutorul dermatoscopului. Aceasta este folosita in cazul unor leziuni noi sau al unor schimbari ale unei afectiuni existente, leziuni suspecte de malignitate. Dermatoscopia detecteaza precoce modificarile neoplazice. se foloseste si in cazul leziunilor infectioase si inflamatorii.

 

Examenul cu lampa Wood foloseste lumina UV, pentru vizualizarea este indicat in infectii si in modificari de pigmentare ale pielii.

 

In cazul unor leziuni suspecte la examenul clinic, medicul dermatolog va recomanda o biopsie cutanata.

 

In cazul aparitiei unor leziuni care dau mancarimi, dureri, usturimi, a modificarii caracterelor unor alunite, a aparitiei unor nevi pigmentari, a unor leziuni cu aspectul unor bule sau a unor leziuni dispuse in placi se recomanda programarea la un medic dermatolog in Bucuresti.

Principalele boli de piele diagnosticate de un medic dermatolog

Printre principalele boli de piele diagnosticate de un medic dermatolog, se numara:

 • Keratoza actinica
 • Tumori benigne: xantoame, molluscum contagiosum, angioame, neurofibroame, keratoza seboreica
 • Dermatita de contact
 • Veruci (negi)
 • Rozacee
 • Cancer de piele: melanom, carcinom bazocelular, carcinom scuamocelular
 • Scabia (raia) – leziuni care provoaca mancarimi in zonele articulatiei mainii
 • Alopecia (caderea parului)
 • Lichenul plan
 • Pemfigus
 • Pitiriasis versicolor
 • Candidoze
 • Condiloamele genitale
 • Eczema
 • Anomaliile de pigmentare ale pielii (hipopigmentari si hiperpigmentari)
 • Psoriazis

Proceduri de diagnosticare a bolilor de piele (dermato-venerologice)

Consultatie

Consultul dermatologic consta intr-o parte de anamneza si o parte de examen fizic. Examenul fizic cuprinde inspectia si palparea. La consultatia dermatologica se pot adauga, dupa caz, examenul cu dermatoscopul, pentru evaluarea unei leziuni potential canceroase sau cu lampa Wood.

Control / interpretare analize

Controlul dermatologic consta in reevaluarea patologiei pentru care pacientul a fost consultat anterior, pentru interpretarea rezultatelor analizelor, precum culturi sau rezultate histopatologice, cat si monitorizarea evolutiei leziunii de piele sub tratament sau dupa o manevra chirurgicala.

Dermatoscopie

Dermatoscopia este o metoda de diagnostic non-invaziva, rapida, care vizualizeaza la nivel microscopic leziunile pielii. Rolul ei principal consta in detectarea precoce a cancerului de piele, precum si a evitarii unor biopsieri care nu sunt necesare. Dermatoscopia este in special recomandata pacientilor cu nevi multipli care au risc crescut de transformare in melanom.

Electrocauterizare papiloame/verugi

Electrocauterizarea este o tehnica minim invaziva, efectuata in doar cateva minute, de obicei cu anestezie locala. Electrocauterizarea se recomanda in cazul verucilor (negilor), care se pot afla palmar, pe talpa piciorului sau in zona genitala. in cazul electrocauterizarii extensive a verucilor genitale se poate face anestezie generala.

Examen lampa wood

Examenul cu lampa Wood este un test diagnostic pe care medicul il face in cabinetul dermatologic. Lampa Wood foloseste lumina ultravioleta (UVa) pentru a vizualiza diferite modificari ale pielii, care apar fluorescente. se foloseste pentru diagnosticul unor anomalii de pigmentare (vitiligo, melasma) sau al unor infectii (pitiriasis versicolor, eritrasma, infectii cu dermatofiti).

Biopsie Cutanata Punch

Biopsia cutanata punch este o metoda de diagnostic care se realizeaza cu ajutorul unui instrument cilindric, ascutit la varf, numit preducea. aceasta se recomanda in cazul unei suspiciuni de malignitate al unei leziuni (alunite care au caractere de malignitate, leziuni pigmentare), in cazul leziunilor buloase si pentru o mai mare acuratete a diagnosticului clinic.

Recomandare medicala si prescriptie tratament

In functie de concluziile consultului medical, insotit de examenul dermatoscopic si al celui cu lampa Wood, de recomanda biopsia sau excizia leziunii, in cazul unei leziuni benigne diagnosticata clinic (de exemplu, negii). De asemenea, dermato-venerologul poate face recomandarea unui consult reumatologic, in cazul unor leziuni caracteristice pentru unele boli autoimune. tratamentul este ghidat in functie de rezultatul analizelor sau de diagnosticul clinic.

Servicii si preturi Dermatologie

Servicii gratuite, pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie, prin decontarea cu CASMB, unde se includ urmatoarele servicii:

Pentru afectiunile la nivelul pielii dar si la nivelul scalpului, programati-va la medicul dermatolog.

Medic specialist

Danescu Andreea Gabriela

Consultatie dermatologie
RON 200.00
Consultatie de control dermatologie
RON 100.00
Dermatoscopie clasica <3 leziuni
RON 80.00
Dermatoscopie clasica full body
RON 200.00
Anestezie locala de contact
RON 50.00
Condiloame acuminate electrocoagulare < 5 leziuni
RON 200.00
Condiloame acuminate electrocoagulare  5-10 leziuni
RON 300.00
Condiloame acuminate electrocoagulare  >10 leziuni
RON 400.00
Papiloame virale electrocoagulare < 5 lez
RON 200.00
Papiloame virale electrocoagulare 5-15 lez
RON 300.00
Papiloame virale electrocoagulare >15 lez
RON 400.00
Electrocauterizare keratoza seboreica  <3 leziuni
RON 150.00
Electrocauterizare keratoza seboreica 3-10 leziuni
RON 300.00
Electrocauterizare keratoza seboreica >10 leziuni
RON 400.00
Electrocauterizare keratoza seboreica giganta
RON 250.00
Electrocauterizare molluscum contagiosum
RON 200.00
Electrocauterizare molluscum pendulum
RON 300.00
Electrocauterizare veruci plane
RON 200.00
Examinare cu lampa Wood
RON 100.00
Punch - biopsie
RON 200.00
Pansament+sutura plaga
RON 100.00
Extragere fire chirurgicale
RON 50.00
Medic specialist

Popa Ruxandra

Consultatie dermatologie
RON 200.00
Consultatie urgenta
RON 400.00
Consultatie de control dermatologie
RON 100.00
Dermatoscopie clasica full body
RON 300.00
Examinare cu lampa Wood
RON 150.00
Condiloame acuminate electrocoagulare sub 5 leziuni
RON 400.00
Condiloame acuminate electrocoagulare intre 5 – 10 leziuni
RON 500.00
Condiloame acuminate electrocoagulare peste 10 leziuni
RON 600.00
Papiloame virale electrocoagulare sub 5 leziuni
RON 300.00
Papiloame virale electrocoagulare intre 5 – 10 leziuni
RON 600.00
Electrocauterizare keratoza seboreica sub 3 leziuni
RON 400.00
Electrocauterizare keratoza seboreica intre 3 – 10 leziuni
RON 600.00
Electrocauterizaremolluscum contagiosum
RON 300.00
Electrocauterizare molluscum pendulum
RON 400.00
Punch biopsie mucoase
RON 300.00
Punch biopsie piele
RON 300.00
Punch biopsie unghie
RON 300.00
Punch biopsie scalp
RON 300.00
Excizie formatiune cutanata (fara examen histopatologic ) reparare grefa sau lambou
RON 790.00
Excizie chirurgicala fara sutura mai mica de 0.5 cmp
RON 320.00
Excizie chirurgicala cu sutura mai mica de 0.5 cmp
RON 500.00
Excizie chirurgicala intre 0.5-1 cmp fara sutura
RON 400.00
Excizie chirurgicala intre 0.5-1 cmp cu sutura
RON: 550
Excizie chirurgicala fara sutura peste 1 cmp
RON 510
Excizie chirurgicala cu sutura peste 1 cmp
RON 630
Reexcizie cu margine de siguranta oncologica ( fara reconstructie )
RON 400
Incizie, evacuare, debridare, drenaj ( abcese, furuncule, hermatoame, chisturi)
RON 400
Pansament postchirurgical
RON 50
Pansamentul si debridarea ulceratiilor cronice
RON 200
Suprimare fire sutura
RON 50
Proba laborator: histopat piesa mica
RON 150
Proba laborator: histopat piesa medie
RON 270
Proba laborator: histopat piesa mare
RON 450
Anestezie locala cu crema
RON 30
DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Programeaza-te

  Intrebari frecvente despre Dermatologie

  Cand trebuie sa apelez la un medic dermatolog

  Se recomanda programarea la clinica de dermatologie in cazul in care observati modificarea unei alunite (cresterea diametrului, reliefarea, modificari de culoare, margini neregulate), leziuni care provoaca mancarimi, leziuni cu aspectul unor bule, aparitia unor placi rosiatice, care se exfoliaza.

  Ce teste/investigatii efectueaza medicii dermatologi

  Medicii dermatologi efectueaza control dermatologic, examen dermatoscopic, examen cu lampa Wood, biopsii cutanate, printre care se afla biopsia punch.

  Cum ma pregatesc pentru o consultatie dermatologica?

  Se recomanda evitarea utilizarii produselor de ingrijire a pielii, spalarea fetei, folosirea parfumului si a produselor cu aplicare topica.

  Cum primesc rezultatele?

  In urma consultului dermatologic, se va elimbera o scrisoare medicala de catre medicul dermatolog in functie cu un plan de tratament.

  Programeaza-te

  X