Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Examenul RMN este o investigatie imagistica valoroasa prin caracterul neiradiant si calitatea superioara a imaginilor generate, fiind un instrument diagnostic important. În schimb, RMN-ul este o investigatie costisitoare si cu o accesibilitate mai redusa fata de alte investigatii, iar listele de asteptare sunt lungi.

 

Aceasta examinare se poate face însa gratuit cu bilet de trimitere de la medicul specialist, pentru pacientii care au asigurare medicala si platesc Cas. astfel, RMN-ul va fi decontat de CASMB (Casa de asigurari de sanatate a Municipiului Bucuresti). De asemenea, programarea pentru RMN cu bilet de trimitere se va face mai rapid, prin specificarea ”Monitor”, sugerand faptul ca pacientul în cauza are prioritate, fiind vital ca investigatia sa se realizeze cat mai repede posibil. RMN-ul cu bilet de trimitere se poate realiza doar în clinicile care au contract cu Casa Nationala de asigurari.

Tipuri de investigatii rmn gratuite la Clinica Eminescu 100

 • RMN cerebral (la nivelul capului)
 • RMN toracal
 • RMN la coloana vertebrala
 • RMN la coloana cervicala
 • RMN la coloana lombara
 • RMN la umar
 • RMN la articulatii si muschi
 • RMN la sani

Ce este un bilet de trimitere RMN

Un bilet de trimitere RMN este o recomandare emisa de medicul specialist, pe baza anumitor consideratii clinice, semne si simptome acuzate de pacient, pentru efectuarea acestei investigatii. Biletul de trimitere se emite si pentru monitorizarea oncologica pentru depistarea precoce a recidivelor, monitorizarea post-operatorie sau evaluarea raspunsului la tratamentul oncologic. Biletul de trimitere RMN poate fi emis doar pentru pacientii asigurati.

Pe biletul de trimitere sunt specificate datele pacientului, suspiciunea clinica pentru care se recomanda RMN si zona corpului care se va examina (RMN de san, RMN de torace, RMN de coloana lombara etc.) si specificarea ”Monitor”. aceasta specificare, care se numeroteaza de la 1 la 7, reprezinta motivatia pentru care pacientul în cauza are nevoie de o investigatie RMN. Conform modificarilor legislative recente, acesti pacienti beneficiaza de prioritate în fata listelor de asteptare.

 • Monitor 1- pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu COVID-19, dupa externare sau dupa încheierea perioadei de izolare
 • Monitor 2- pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli oncologice
 • Monitor 3- pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu diabet zaharat
 • Monitor 4- pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli cardiovasculare
 • Monitor 5- pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli rare
 • Monitor 6- pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli neurologice
 • Monitor 7- pentru monitorizarea pacientilor diagnosticati cu boli cerebrovasculare.

Care sunt pasii pentru a obtine un bilet de trimitere RMN

1. Este necesara programarea la medicul de familie, care pe baza semnelor si simptomelor pacientului, va emite un bilet de trimitere catre un medic specialist pentru un consult de specialitate.

 

2. Medicul specialist, pe baza considerentelor clinice si excluzand alte cauze care pot fi diagnosticate prin alte metode, acesta realizeaza un bilet de trimitere pentru efectuarea unui RMN, adaugand si specificarea ”Monitor”.

 

3. Cu biletul de trimitere RMN obtinut, se poate face programarea decontata, care va avea prioritate.

Cat timp este valabil un bilet de trimitere RMN

Un bilet de trimitere RMN are o valabilitate de 30 de zile pentru cazurile acute si subacute, iar pentru cazurile cronice, valabilitatea este de 90 de zile.

Care este durata de asteptare pentru un RMN decontat?

Durata de asteptare pentru o programare RMN cu bilet de trimitere este mult redusa, iar în functie de disponibilitatea clinicii, aceasta se va face cat mai repede posibil, In aproximativ 30 de zile.

Programeaza-te acum la o investigatie rmn decontata

  Programeaza-te

  X