Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Despre Scleroza multipla

Scleroza multipla reprezinta cea mai frecventa forma de boala demineralizanta a sistemului nervos, avand mecanism autoimun prin producerea anormala de anticorpi care urmaresc distrugerea unor tesuturi/celule proprii ale organismului.

Simptome:

 • Dereglarea vederii, de obicei pe o singura parte;
 • Dedublare;
 • Dereglare coordonarii, mers clatinat;
 • Amortire, slabiciuni la nivelul mainilor si picioarelor,de obicei pe o parte;
 • Furnicaturi in maini si picioare;
 • Tremur (maini si picioare);
 • Ameteli;
 • Dereglari de mictiune (incontinenta urinara).

Recupararea in scleroza multipla

In scleroza multipla sunt afectate multe zone ale sistemului nervos central. Abordarea recuperatorie presupune interventia asupra fiecarei perturbari aparute. Aceasta boala are nevoie de foarte multa miscare, de mentinerea unui tonus activ, astfel incat boala sa nu evolueze. Exercitiile fizice aerobe sunt cele mai indicate, pentru ca intretin fibrele musculare normal inervate, reduc senzatia de oboseala si depresie. Pentru cresterea fortei musculare se fac exercitii care folosesc greutati adaptate dupa posibilitati si exercitii de antrenament pe aparatul HUBER 360. Sunt utile si exercitiile pentru antrenarea mersului si echilibrului pe banda de mers. Managementul spasticitatii are la baza folosirea frecventa a intinderilor musculare (streching). Sunt preferate intinderile usoare si de durata lunga.

 

Kinetoterapia, medicatia specifica si procedurile de fizioterapie contracareaza si ele spasticitatea, care la un moment dat devine inamicul numarul unu in aceasta afectiune. Gestionarea tulburarilor cognitive si afective se face prin exercitii de memorie, citire si scriere. Psihoterapia intervine si aici, avand ca scop incurajarea pacientilor de a-si mentine in continuare activitatea sociala si fizica.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa extinsa de renumiti medici specialisti, cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolilor, gata sa te ajute sa iti redobandesti sanatatea.

Programeaza-te

  Programeaza-te

  X