Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB
Prima pagină » Analize Imunitate

Analize Imunitate

DOMENIUDENUMIRE INVESTIGATIEPRET PLATA
Imunitate Complement C1q 110 RON
Complement C2 115 RON
Complement C3 26 RON
Complement C4 26 RON
Complement C5 110 RON
Complement C9 65 RON
Complement hemolitic total (CH50) (CH100) 100 RON
Factor de necroza tumorala TNF-alfa 210 RON
Imunoglobulina A (IgA) 25 RON
Imunoglobulina D (IGD) 70 RON
Imunoglobulina G (IgG) 25 RON
Imunoglobulina M (IgM) 25 RON
Imunoglobulina E (IgE total) 35 RON

Cand se recomanda analizele pentru imunitate? 

Analizele pentru imunitate sunt un grup de teste ce explorează din punct de vedere cantitativ și calitativ sistemul imunitar. Acesta este alcătuit din structurile celulare și substanțele secretate cu scopul de a apăra organismul împotriva patogenilor (bacterii, virusuri, paraziți, toxine, fungi) cu care acesta intră în contact.

În momentul contactului dintre patogen și organism are loc o activare masivă a celulelor sistemului imun care vor încerca să distrugă antigenul respectiv. Această funcție este facilitată prin intermediul identificării antigenului și secreției unui grup de structuri proteice denumite imunoglobuline (anticorpi). Sinteza acestora se realizează la nivelul plasmocitelor care sunt derivate dintr-un subtip special de leucocite denumite limfocite B. Acestea posedă și capacitatea de a memora specificul unui anumit patogen, aspect ce va determina un răspuns mult mai rapid și eficient al sistemului imun la o viitoare infecție cu același antigen. Alături de fracția leucocitară, la alcătuirea sistemului imun participă și Complementul, un grup de proteine și glicoproteine ce vin în ajutorul leucocitelor în combaterea patogenului.

Analizele pentru sistemul imunitar se recomandă în cazul existenței unui deficit imunitar sever, dobândit sau congenital.

Deficitul imunitar poate fi dobândit în urma infecției cu un anumit patogen la nivelul organismului. Această luptă continuă slăbește sistemul, iar dacă tinde spre cronicizare poate epuiza cu totul resursele organismului. Astfel pot să apară semne și simptome ce reflectă deficitul imunitar (scăderea sau creșterea în greutate, apariția alergiilor respiratorii, astmul bronșic, susceptibilitate crescută pentru dobândirea unei infecții, anemie, tulburări ale sistemului cardiovascular).

Deficitele congenitale sunt rare și se manifestă printr-o lipsă a apariției răspunsului imun în urma interacțiunii organismului cu un patogen (deficiență imunitară primară).

Care sunt cele mai importante analize de imunitate? 

Examenul pentru imunitate are la bază cuantificarea nivelurilor de anticorpi la nivelul organismului. Aceștia sunt grupați în 5 clase:

  •       Imunoglobulina A;
  •       Imunoglobulina G;
  •       Imunoglobulina M;
  •       Imunoglobulina D;
  •       Imunoglobulina E.

Alte analize pentru imunitate includ complementul C și fracțiile sale, precum și factorul de necroză tumorală alfa (TNF-alfa). Acesta din urmă reprezintă o citokină proinflamatorie ce reflectă capacitatea organismului de a neutraliza celulele ce nu se mai supun controlului celular (celulele tumorale).

Cum te pregatesti pentru analizele sistemului imunitar? 

Probele pentru analizele de imunitate se recoltează din sânge. Pacientul se prezintă la clinică și în cabinet este așezat pe un scaun sau un pat. Brațul i se strânge cu un garou și un ac mic este introdus în venă. O cantitate mică de sânge este recoltată într-o eprubetă și va fi ulterior analizată. După ce acul se scoate, se presează zona cu vată îmbibată în alcool. 

Interpretare rezultate analize imunitate 

Interpretarea analizelor de imunitate va fi realizată de medicul imunolog. Rezultatul analizelor va fi comunicat ulterior pacientului.

Department Icon 3

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

Department Icon 1

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

Department Icon 2

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Programeaza-te

    Programeaza-te

    X