Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB
Prima pagină » Cardiologie » Holter tensiune (TA)

Holter tensiune (TA)

Un dispozitiv de tensiune arteriala Holter este purtat de pacient timp de 24h. Aparatul inregistreaza modificarile tensiunii arteriale pe o perioada de 24 de ore.

Ce este un Holter de tesiune arteriala (TA)?

Monitorizarea holter tA timp de douazeci si patru de ore este o modalitate de masurare si gestionare a tensiunii arteriale crescute (hipertensiune arteriala). Montorizarea holter TA permite inregistrarea tensiunii arteriale pe o perioada de 24 de ore, indiferent daca sunteti treaz sau adormit.

In cele mai multe cazuri, citirile sunt luate la fiecare 20 pana la 30 de minute in timpul zilei si la fiecare ora noaptea. Ritmul cardiac poate fi masurat in acelasi timp. Aceste citiri multiple sunt mediate pe o perioada de 24 de ore. Sunt calculate modificari ale ta si ale ritmului cardiac, modelul de distributie al tensiunii arteriale si alte statistici.

Cand se recomanda monitorizarea tensiunii cu un Holter?

Monitorizarea ambulatorie a TA in cadrul Clinicii Eminescu 100 poate detecta modificari anormale ale tensiunii arteriale care ar putea trece neobservate atunci cand este masurata doar in cabinetul medicului. Este o modalitate utila de a detecta hipertensiunea de blana alba, hipertensiunea mascata si hipertensiunea sustinuta.

Ce presupune procedura Holter ta?

O manseta de tensiune arteriala va fi aplicata pe partea superioara a bratului si dispozitivul va fi configurat. Veti fi instruit cu privire la functionarea foarte simpla a dispozitivului.

 • Pentru a permite masinii sa functioneze corect, este important sa va asigurati ca tubul de la masina la manseta nu este rasucit sau indoit
 • Chiar inainte ca aparatul sa fie pe cale sa efectueze o citire, va emite un bip. Cand se intampla acest lucru, ar trebui sa incercati sa va relaxati, sa va mentineti bratul neclintit si sa va asezati daca este posibil.

Cat dureaza procedura?

In functie de indicatiile medicului procedura dureaza 24 ore sau 48 ore.

Ce informatii ofera un Holter ta?

Monitorizarea Holter a tensiunii arteriale evalueaza nivelul tensiunii arteriale a pacientului timp de 24 de ore, in mediul normal si activitatile pacientului in afara cabinetului medicului. In cele mai multe cazuri, citirile sunt luate la fiecare 20 pana la 30 de minute in timpul zilei si la fiecare ora noaptea.

Cat costa monitorizarea Holter TA?

Monitorizare Holter TA
200 Lei

Indicatii generale pe parcursul purtarii Holter TA

In timpul investigatiei, o manseta de tensiune arteriala va fi atasata la partea superioara a bratului si un reportofon este atasat la nivelul soldului. De obicei, reportofonul inregistreaza tensiunea arteriala la fiecare 30 de minute in timpul zilei si la fiecare 2 ore noaptea. In general, investigatia este bine tolerata. Umflarea automata a mansetei poate provoca o senzatie de presiune neplacuta la pacientii cu valori deosebit de mari ale tensiunii arteriale. Nu este recomandat sa faceti miscari de mare amploare cu bratul pe care este montata maneta  De asemenea atat cu Holterul ECG cat si cu cel de tensiune este interzisa efectuerea dusului sau udarea dispozitivelor.

Echipa de medici care poate analiza si interpreta un Holter TA

asist. universitar, competenta ecografie transtoranica

Dr. Beladan Carmen Cristiana

Medic primar cardiolog

asist. universitar, competenta ecografie transtoranica

competenta ecografie transtoracica

Dr. Burducea Anca

medic specialist cardiolog

competenta ecografie transtoracica

Competenta ecrografie generala.

Dr. Calin Dan Cosmin

MEDIC PRIMAR
CARDIOLOGIE

Competenta ecrografie generala.

competenta Ecografie Transtoracica

Dr. Micu Liliana

medic specialist cardiolog

competenta Ecografie Transtoracica

Marin Georgiana-Gabriela

Medic specialist CARDIOLOGIE

  Intrebari Frecvente despre Holter-ul TA

  Cat trebuie purtat un dispozitiv holter TA

  In functie de indicatiile medicului cardiolog, holter-ul TA va fi purtat pentru 24 sau 48 de ore.

  Exista masuri speciale de precautie pe care trebuie sa le iau inainte de a monta Holter-ul?

  Nu necesita pregatire. Daca nu vi se recomanda altfel, puteti lua toate medicamentele ca de obicei. Puteti manca si bea in mod normal. In timp ce dispozitivul este pornit, nu puteti face dus

  Bibliografie

  Programeaza-te

  X