Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB
Prima pagină » ANTICORPI ANTI GRUP SANGVIN RHo(D) – DETECTIE SI IDENTIFICARE

ANTICORPI ANTI GRUP SANGVIN RHo(D) – DETECTIE SI IDENTIFICARE

Anticorpii sunt proteine ​​produse de sistemul nostru imunitar pentru a ataca virușii și bacteriile. În condiții anormale, acești anticorpi atacă globulele roșii inofensive sau bune din corpul nostru provocând tulburări ale sistemului imunitar. Testul de titruri de anticorpi Rh (factor Rhesus) este efectuat pentru a determina negativitatea Rh din serul de sânge al unei persoane. Se poate determina tipul și cantitatea de anticorpi din serul sanguin.

În timpul sarcinii, pot apărea probleme dacă ești Rh negativ și copilul tău este Rh pozitiv. De obicei, sângele tău nu se amestecă cu sângele copilului tău în timpul sarcinii. Cu toate acestea, o cantitate mică din sângele copilului dumneavoastră ar putea intra în contact cu sângele dumneavoastră atunci când copilul se naște. Se poate întâmpla și dacă aveți sângerări sau traumatisme la nivelul abdomenului în timpul sarcinii.

 

Surgeon Holding Blood Test 1024x683

Dacă ești Rh negativ și copilul tău este Rh pozitiv, corpul tău ar putea produce proteine ​​numite anticorpi Rh dacă sângele tău și sângele copilului se amestecă. Acești anticorpi nu sunt o problemă în timpul primei sarcini. Dar problemele pot apărea dacă rămâi din nou însărcinată.

Dacă următorul tău copil este Rh pozitiv, anticorpii Rh pot traversa placenta și pot deteriora globulele roșii ale copilului. Acest lucru ar putea duce la anemie care pune viața în pericol, o afecțiune în care celulele roșii din sânge sunt distruse mai repede decât le poate înlocui corpul bebelușului. Celulele roșii din sânge sunt necesare pentru a transporta oxigenul în tot corpul.

Dacă ești Rh negativ, s-ar putea să fie nevoie să faci acest test de sânge de mai multe ori: în primul trimestru de sarcină, în săptămâna 28 de sarcină și când se naște copilul. Unii oameni au nevoie de test mai des.

Acest test este folosit pentru a detecta anticorpii la sânge Rh pozitiv. Dacă nu ați început să produceți anticorpi Rh, probabil că veți avea nevoie de o injecție (injecție) cu un produs sanguin numit imunoglobulină Rh. Acest lucru împiedică organismul să producă anticorpi Rh în timpul sarcinii.

Material utilizat: sânge integral cu EDTA (vacutainer cu dop mov) și sânge venos recoltat în vacutainer fără anticoagulat cu/fără gel separator (vacutainer cu dop roșu sau galben). Proba se trimite împreună cu formularul de incompatibilitate!

Stabilitatea probei: 7 zile la temperatura de 2-8 grade celsius.

Pregătire pacient: Nu este nevoie de o pregătire în mod deosebit.

Criterii de respingere a probei: proba intens hemolizată.

Programeaza-te

X