Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB
Prima pagină » Schizofrenie

Schizofrenie

Despre schizofrenie

Atunci cand realitatea este interpretata gresit, in care pacientul aude, traieste, vede lucruri care nu sunt reale, putem vorbi de schizofrenie.

 

De cele mai multe ori boala apare din adolescenta, cu debut de halucinatii si cu delir, cu mari probleme in a rezolva indatoririle zilnice, ca mersul la scoala, serviciu, etc.

 

Boala numita schizofrenie presupune probleme cu gandirea, vorbirea, comportamentul pacientului, chiar emotiile si o traiectorie motorie bizara cu o postura a corpului anormala.

Ce favorizeaza aparitia schizofreniei:

  • Un risc crescut de aparitie a schizofreniei la un copil, il constituie dezvoltarea in mijlocul unei familii in care parintii au mari probleme de comunicare, nesiguri, retrasi, lipsa relatiilor de prietenie sau un numar destul de limitat al acestora, cu relatii de comunicare agresive.
  • Obisnuinta de a se folosi rationamente de gandire ireala care duce la o perceptie deformata a realitatii care pe fondul de consum de substante psihoactive, creeaza conditiile aparitiei primului episod de schizofrenie.
  • Cauze genetice. Schizofrenia apare atunci cand intr-o combinatie nefericita se intalnesc mai multi factori cum ar fi mediul in care traieste subiectul, o anumita chimie a creierului, mosteniri genetice, substante chimice cu rol de neurotransmitatori, toxine si chiar si virusi.
DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa extinsa de renumiti medici specialisti, cu experienta in diagnosticarea si tratarea bolilor, gata sa te ajute sa iti redobandesti sanatatea.

Programeaza-te

    Programeaza-te

    X