Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Tot ce trebuie sa stii despre un consult endocrinologic

Endocrinologia este domeniul bolilor legate de hormoni. Un endocrinolog poate diagnostica si trata problemele hormonale si complicatiile care apar in urma acestora. Trebuie sa mergeti la un medic endocrinolog si atunci cand aveti probleme cu controlul diabetului.

Ce este endocrinologia?

Hormonii regleaza metabolismul, respiratia, cresterea, reproducerea, perceptia senzoriala si miscarea. Dezechilibrele hormonale sunt motivele care stau la baza unei game largi de afectiuni medicale.

Asadar, daca pana acum te-ai intrebat ce este endocrinologia, aceasta se concentreaza atat pe hormoni, cat si pe numeroasele glande (cum ar fi glana tiroida sau hipofiza) si tesuturi care le produc.

Ce face un endocrinolog?

Un consult endocrinologic implica de obicei:

 • un istoric medical complet
 • un examen din cap pana in picioare
 • analize de sange si urina

Aceasta este doar o scurta prezentare generala. Programarea va incepe cu masurarea inaltimii, greutatii si semnelor vitale, inclusiv tensiunea arteriala si pulsul.

Medicul endocrinolog va dori sa va verifice dintii pentru a se asigura ca nu aveti infectii, dar va verifica pielea mainilor si a picioarelor pentru a se asigura ca nu dezvoltati rani sau infectii ale pielii. Pe langa aceste lucruri, ce face un endocrinolog? Asculta inima si plamanii cu un stetoscop pentru a se asigura ca totul este in regula.

Fiti pregatit pentru intrebari despre simptomele actuale, istoricul familial si obiceiurile alimentare. Medicul endocrinolog va dori sa verifice si o evidenta a valorilor glicemiei.

De asemenea, un medic endocrinolog va dori sa stie ce faceti in prezent pentru tratarea diabetului, inclusiv orice medicamente pe care le luati, cat de des va verificati glicemia si daca utilizati sau nu insulina. Puteti apela cu incredere la o clinica endocrinologie privata Bucuresti pentru un control de specialitate sau pentru tratarea problemelor deja existente.

Cum va pregatiti pentru un consult endocrinologic?

Inainte de consultatia propriu-zisa, este necesar sa aveti la dumneavoastra o copie a rezultatelor testelor de laborator si orice inregistrare medicala aferenta. De altfel, ii puteti spune medicului endocrinolog ce alti medici ati consultat, precum specialisti in rinichi, ochi sau chiar picioare.

De asemenea, luati cateva notite pentru a va ajuta sa raspundeti la intrebarile medicului dumneavoastra. De altfel, ar trebui sa notati intrebarile pe care le aveti pentru medic cu privire la boala sau ingrijorarile dumneavoastra.

Pregatiti o lista de informatii pentru a le oferi medicului dumneavoastra la acest consult endocrinologic:

 • notati toate simptomele pe care le aveti, chiar daca acestea nu par legate de diabet. Este posibil sa aveti un simptom care poate avea o legatura cu boala dumneavoastra.
 • notati valorile glicemiei. Faceti o lista cu schimbarile importante care au avut loc in viata dumneavoastra recent. Adesea, stresul poate afecta controlul glicemiei.
 • faceti o lista cu toate medicamentele, inclusiv dozele si orele si listati si alergiile.
 • faceti o lista a istoricului pertinent al familiei daca este posibil sa o uitati atunci cand discutati cu medicul la acel consult endocrinologic. Poate doriti sa luati un membru al familiei la intalnire pentru a va ajuta sa va aminteasca tot ce a spus medicul. Deseori, doua persoane sunt mai capabile sa absoarba mai mult din conversatie decat una singura.

In concluzie, pentru tratarea problemelor sau diagnosticarea acestora, apeleaza cu incredere la un medic endocrinolog!

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

  Related Posts

  Programeaza-te

  X