Referatul medical este un document cu valoare legala si justificativa care sumarizeaza toate evaluarile medicale anterioare si sunt eliberate contracost de catre medicul specialist dupa o examinare detaliata. Scopul referatului medical neurologic este de a realiza un sumar al starii de sanatate a pacientului si de a cuantifica deficitele neurologice pe care pacientul le poate prezenta.
Acest document serveste pacientului pentru prezentarea la variate comisii precum cea de analiza capacitatii de munca, pentru pensionare sau pentru evaluari complexe a adultilor cu handicap. Acest document este obligatoriu alaturi de o scrisoare medicala de la medical neurolog si poate include eventualele scoruri si teste necesare. Referatul medical neurologic ajuta comisiile de expertiza sa evalueze capacitatea de munca sau gradul de handicap pe care pacientul le prezinta.
Referatul pentru un pacient cu accident vascular cerebral include informatii legate de simptomele curente, examenul neurologic completet include cuantificarea deficitului motor, a sechelelor provocate de aceasta patologie, care pot viza limbajul, tulburarile de intelegere cat si de vorbire. Este notat tratamentul pe care il urmeaza pacientul, dar si prognosticul recuperator al acestuia.
Referatul medical pentru pacientii cu epilepsie noteaza simptomele acestuia, tipul de crize si frecventa lor, de asemenea si o examinare neurologica detaliata, tratamentul urmat in mod curent. In marea majoritatea a cazurilor, medical neurolog va solicita si o evaluare a functiei cognitive ce se poate realiza printr-o evaluare psihologica.
Pacientului cu boala Alzheimer i se elibereaza referat medical care noteaza simptomele acestuia, examenul neurologic complet si tratamentul pe care si-l administreaza in mod uzual pentru patologia sa, cat si evaluarea statusului cognitive actual.
Pacientilor cu boala Parkinson se elibereaza referat medical care include simptomele pe care le experimenteaza, se noteaza concluziile examinarii neurologice, tratamentul pe care il urmeaza in mod curent. Diagnosticul va include si stadializarea bolii, care se coreleaza cu gradul de deficit functional pe care pacientul il prezinta.
La Clinica Eminescuu 100 costul unui referat medical neurologic este de 100 lei, avand un termen de valabilitate de 3 luni.
Pentru orice comisie de expertiza recomandarea este sa va interesati de toate documentele necesare la comisia arondata judetului sau sectorului in care locuiti. Totusi cu siguranta va vor fi necesare: cerere tip insotita de actul de identitate si documente medicale din care sa rezulte afectiunile prezente si rezultatele investigatiilor necesare pentru sustinerea diagnosticului clinic si functional. Intre aceste documente medicale se include si scrisoarea medicala, referatul neurologic si eventuale scoruri necesare incadrarii intr-un grad de handicap. Toate aceste documente medicale necesare pot fi realizate in cadrul unui consult neurologic de rutina.
Referatul medical se elibereaza in cadrul unei consultatii neurologice de specialitate uzuale, iar acesta trebuie sa fie insotit de scrisoarea medicala.
Pentru eliberarea referatului este necesara o examinare neurologica amanuntita a pacientului. Aceasta examinare trebuie sa cuprinda si documentele medicale si investigatiile efectuate pana la momentul consultului cat si respectarea recomandarilor medicului neurolog in vederea efectuarii unor analize sau investigatii suplimentare necesare sustinerii diagnosticului.
Toate detaliile din cadrul referatului ajuta comisia catre care se adreseaza pacientul sa traga o concluzie asupra starii de sanatate a acestuia si sa fie incadrat eventual intr-un grad de handicap.
La Clinica Eminescuu 100 costul unui referat medical neurologic este de 100 lei, avand un termen de valabilitate de 3 luni.