Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Biopsie Cutanata Punch

Biopsia cutanata punch este o metoda simpla, rapida, eficienta si nedureroasa prin care medicul dermatolog poate sa obtina un mic fragment de piele in vederea punerii unui diagnostic pentru o leziune situata la acest nivel. Metoda de biopsie punch este o procedura de baza, usoara si la indemana oricarui medic antrenat in acest sens.

In ce consta Biopsia Cutanata Punch

Biopsia cutanata punch consta in mai multe etape. La final pacientul nu va resimti nicio durere sau disconfort la nivelul zonei unde s-a realizat biopsia, deoarece intreaga interventie se realizeaza sub anestezie locala.

 

Procedura se realizeaza cu ajutorul unui dispozitiv medical special denumit preducea. acesta prezinta un corp cilindric asemanator unui stilou, la capatul caruia se afla o mica lama circulara cu ajutorul careia se va patrunde la nivelul zonei de interes. Medicul va apasa si in acelasi timp va roti dispozitivul pentru a realiza indepartarea tesutului necesar pentru investigatii.

 

Mai intai medicul dermatolog se va echipa corespunzator si va identifica zona care trebuie biopsiata. Ulterior la nivelul pielii se va aplica o substanta cu rol de antiseptic local, de cele mai multe ori fiind folosita betadina. se asigura astfel o interventie curata si sigura pentru pacient.

 

Medicul va continua biopsia punch prin injectarea de anestezic local la nivelul leziunii. Se va folosi lidocaina 2% si epinefrina. Prin acest gest se asigura lipsa durerii in timpul biopsiei, putand fi resimtita o usoara intepatura in timpul introducerii varfului acului.

 

Cu ajutorul degetelor medicul va intinde pielea pacientului, va crea tensiune si va impinge dispozitivul, rotindu-l la nivelul tegumentului in zona identificata anterior ca fiind regiunea de interes pentru biopsie. Odata patruns cu dispozitivul in piele, medicul il va retrage dupa ce a patruns in stratul de grasime de sub tegument si va obtine o mica zona circulara de tesut. Ulterior acesta va detasa structura obtinuta de restul tegumentului cu ajutorul unui ac sau al unei pense, folosind in acelasi timp si un foarfece chirurgical pentru a sectiona produsul final de piele. se va manevra cu grija piese pentru biopsie si va fi depozitata intr-un recipient, ulterior fiind examinata de medicul anatomopatolog.

 

La final se va realiza inchiderea zonei biopsiate prin sutura pielii de la acest nivel. Suturarea reprezinta procedeul chirurgical prin care se apropie cele doua margini ale inciziei anterior realizate. In acest caz se va folosi un fir de sutura neresorbabil, asadar pacientul va reveni la cabinet pentru indepartarea acestuia. se favorizeaza astfel vindecarea rapida si estetica a regiunii.

 

Dupa inchiderea inciziei, se va aplica din nou betadina ca antiseptic local, iar regiunea va fi acoperita cu stripuri si bandaj de protectie.

Cand recomanda medicul aceasta procedura

Medicul poate recomanda realizarii biopsiei cutanate punch pentru obtinerea diagnosticului sau pentru tratamentul unei leziuni de la nivelul pielii.

 

Biopsia cutanata punch se recomanda pentru:

Cand recomanda medicul aceasta procedura

  • Reactie dermica la anumite medicamente;
  • Limfom cutanat;
  • Infectie profunda la nivelul tesutului tegumentar;
  • Eritem multiform;
  • Sarcomul Kaposi;
  • Lupus eritematos sistemic;
  • Pemfigus;
  • Psoriazis;
  • Vasculita.

Diagnosticul sau excizia unor nevi sau leziuni atipic pigmentate. acestea pot fi:

    Exista indicatii speciale inainte de Biopsia Cutanata Punch?

    Pentru aceasta procedura nu sunt specificate masuri necesare pe care pacientul trebuie sa le ia premergator interventiei de biopsiere.

     

    Totusi, un pacient ce urmeaza sa beneficieze de biopsie cutanata punch va fi intrebat de catre medic despre posibile alergii la antiseptice locale sau anestezice locale. Este importanta oferirea unor raspunsuri in concordanta cu realitatea de catre pacient la intrebarile medicului legate de istoricul bolii si de alte afectiuni prezente sau anterioare.

    Exista indicatii speciale dupa procedura

    Este indicata protejarea zonei biopsiate. Este contraindicata indepartarea firelor de sutura de catre pacient. Acesta trebuie sa revina la medic pentru eliminarea acestora. Intervalul de timp intre aplicarea firelor si scoaterea acestora poate sa difere in functie de localizarea zonei biopsiate. Acesta va fi comunicat pacientului de catre medic, un timp orientativ putand fi estimat la 4-5 zile pentru regiunile faciale si 10-20 de zile pentru celelalte zone ale corpului.

    Pret Biopsie Cutanata Punch

    Medic specialist

    Danescu Andreea Gabriela

    Punch - biopsie
    RON 200.00

    Echipa Medicala

    Dr.Danescu Andreea Gabriela
    Medic specialist dermatovenerologie
    Afla mai multe
    Popa Ruxandra
    doctor dermatolog
    DIAGNOSTIC

    Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

    TRATAMENT

    Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

    ECHILIBRU

    In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

    Programeaza-te acum la Clinica Eminescu 100

      Programeaza-te

      X