Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Care sunt cele mai comune afectiuni neurologice ale pacientilor post Covid-19?

Cuprins articol

Covid-19 este o boala mai complexa decat ne asteptam. Acesta nu afecteaza doar sistemul respirator, ci poate provoca si afectiuni neurologice. Studiile realizate in ultima perioada in diferite tari precum: China, Italia, SUA si Spania au demonstrat acest lucru.

In Wuhan, China s-a realizat un studiu pe 214 de cazuri bolnave de Covid-19, iar multi dintre acesti pacienti au prezentat complicatii neurologice. Din acest motiv trebuie sa te informezi si sa iti faci toate analizele necesare, astfel incat sa stii care este starea ta de sanatate. La o simpla cautare a sintagmei „consult neurologic pret “ vei gasi Clinica Eminescu care iti va pune la dispozitie servicii ireprosabile de care ai nevoie.

Ce afectiuni neurologice pot aparea in urma infectarii cu Covid-19

Infectia cu Covid-19 trebuie sa fie tratata cu seriozitate si cu multa raspundere. Aceasta, pe langa faptul ca poate provoca afectiuni neurologice, mai poate afecta si pielea sau muschii, ochii, inima sau rinichii.

Infectarea cu acest nou virus poate cauza si probleme neurologice precum: oboseala, cefaleea, mialgia, hiperestezia cutanata a abdomenului si a spatelui, anorexia, dispneea, ameteala sau confuzia. Cu toate astea, cele mai intalnite simptome care apar sunt: pierderea gustului si pierderea mirosului. Toate aceste manifestari apar din cauza transmisiei sinaptice retrograde.

Au fost raportate anumite boli neurologice care sunt asociate cu Covid-19, si anume: mielita virala, encefalita sau alte forme encefalopatie, poliradiculonevrita, sindromul Guillain-Barre sau meningita. Toate aceste boli au fost intalnite si in alte infectii cu coronavirusuri precum: Sars-Cov-1, Mers-Cov, HCoV-OC43 si nu in ultimul rand HCoV-229E.

In ceea ce priveste sindromul Guillain-Barre, in contextul Covid-19, acesta se manifesta prin slabirea membrelor inferioare, iar asta mai poate duce si la diplegie faciala.

Encefalita acuta virala post Covid-19

Anumiti bolnavi de Covid-19 au dezvoltat encefalita acuta virala, printre simptomele resimtite numarandu-se: confuzie, crize convulsive, alterarea constientei, tulburari cognitive si sindrom bipiramidal. Encefalita poate aparea sub diferite forme, precum: meningoencefalita si rombencefalita.

Meningoencefalita acuta virala

Cazurile de meningita au fost cel mai des raportate. Pacientii care ajungeau la spital cu aceasta afectiune aveau varsaturi si o agitatie continua. Bineinteles ca acestia au primit tratament adecvat, astfel incat sa poata reveni la normal.

Boli cerebrovasculare

Aceste boli apar in cazul pacientilor cu forme severe de boala, mai exact la cei cu risc cardiovascular. In cazul tuturor acestor pacienti au aparut: hemoragie subarahnoidiana, AVC ischemice, tromboza venoasa cerebral si ocluzie de vase mari cu destinatie cerebrala.

Daca prin acele afectiuni neurologice, oboseala cronica este prezenta, atunci trebuie sa ajungi la un control medical de urgenta.

Care sunt examinarile pe care trebuie sa le faci in cazul in care prezinti afectiuni neurologice

In cazul in care ai fost infectat cu noul coronavirus si deja prezinti afectiuni neurologice, trebuie sa faci urmatoarele investigatii: examenul LCR, electoencefalografia EEG – este utila pacientilor cu simptome ale sistemului nervos central, Electromiografia EMG si un examen RMN cerebral.

Clinica Eminescu se ocupa cu ingrijirea pacientilor cu afectiuni neurologice, fiind dotata cu aparatura de ultima generatie si o echipa de medici atent formata.

Dupa ce o persoana s-a vindecat de Covid-19, trebuie sa fie atenta la starea ei de sanatate si la cel mai mic simptom, precum astenie fizica si psihica sau tulburari de somn, sa se prezinte instant la medic.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

    Postări asemănatoare

    Programeaza-te

    X