Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Iata care sunt cele mai comune afectiuni pulmonare si care sunt cele mai bune tratamente

Cuprins articol

Afectiunile pulmonare afecteaza de cele mai multe ori caile respiratorii, tesutul plamanilor si circulatie sangelui. Simptomele acestor afectiuni pulmonare pot fi diferite de la o persoana la alta si se pot modifica de-a lungul timpului. Sistemul respirator este o functie vitala care asigura schimbul de gaze intre mediu si organism.

La o simpla cautare pe motoarele de cautare a sintagmei pneumologie Bucuresti vei gasi Clinica Eminescu 100 unde vei avea parte de servicii ireprosabile. Aici vei gasi un personal capabil sa trateze cu succes afectiuni pulmonare obstructive.

Cele mai comune afectiuni pulmonare si cum le poti trata

Dispneea

Sau efortul de respiraţie resimţit de către pacient, se incadreaza in categoria acelor afectiuni pulmonare care implica schimbarea ritmului si a intensitatii respiratorii atunci cand esti in repaus sau in situatia in care depui un efort fizic crescut. Persoanele care sufera de dispnee au senzatia ca nu mai pot respira cu toate ca frecventa respiratiilor creste si ca aceste persoane fac eforturi pentru a putea respira.

Dispneea poate aparea din varii motive, cum ar fi: afectiuni ale sistemului nervos, prezenta unui corp strain, laringitele la copii, insuficienta cardiaca, reducerea gradului de oxigenare a tesuturilor, dar si multe altele.  Tratamentul dispneei variaza in functie de motivul pentru care aceasta apare. Daca ai dificultati respiratorii atunci iti vei putea reveni prin suplimentarea cu oxigen.

Pneumonie

Pneumonia este o infectie care apare de cele mai multe ori la nivelul plamanilor, dar si a tesutului din jurul acestora. In functie de cat de severa este infectia, aceasta poate afecta un singur plaman sau pe amandoi. Pneumonia poate fi cauzata de bacterii, virusuri dar si ciuperci. In plus, boala afecteaza pacienti de toate varstele, mai ales persoanele in varsta sau copii. Pneumonia se instaleaza in organism dupa ce germenii care sunt inhalati ajung in plamani. Aceasta se mai poate instala si dupa o interventie chirurgicala.

Tratamentul pneumoniei depinde de tipul de boala, de severitatea acesteia si de starea de sanatate a bolnavului. Pneumonia se numara printre acele afectiuni pulmonare grave care au nevoie de un tratament mult mai complex. In functie de simptomele pacientului, medicul iti poate recomanda: antibiotice, antivirale si antifungice. In cazul in care ai dureri sau febra, medicul iti mai poate recomanda și aspirina, paracetamol, ibuprofen si medicamente pentru tuse.

Pleurezia

Pleurezia este o inflamare si o acumulare de lichid la nivelul pleurei. Aceasta acumulare de lichid ingreuneaza respiratia. In momentul in care respiram, plamanii nostri se umplu cu aer, iar in cazul pleureziei acestia au parte de lichid. Pleurezia provoaca dureri toracice care au loc, de cele mai multe ori, in timpul respiratiei. Durerea pe care pleurezia o provoaca se mai poate manifesta si in timpul stranutului. Aceasta se poate trata prin indepartarea excesului de lichid din plamani. Daca pacientul nu raspunde la tratament se pot incerca proceduri chirurgicale mai ales in situatia in care lichidul pleural se ingroasa.

Clinica Eminescu 100 se ocupa de ingrijirea pacientilor cu afectiuni pulmonare

Clinica renumita de diagnostic si tratament, Eminescu100, are o echipa formata din mai multi medici din Romania pentru care sanatatea pacientilor este tot ce conteaza. Echipa noastra de medici trateaza cu succes tot ce tine de afectiuni pulmonare, cu aparatura de ultima generatie, empatie si experienta.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

    Postări asemănatoare

    Programeaza-te

    X