Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Teste PCR si rapide antigen de depistare a COVID-19

Cuprins articol

Ti-ai facut planuri si ai nevoie de rezultatele unui test RT-PCR sau antigen? Programeaza-te la Clinica Eminescu 100 pentru cele mai ieftine teste

Test PCR 145,00 lei 195,00 lei cu rezultat in 24h
Test Antigen 60,00 lei

Atat testele RT-PCR, cat si testele antigen fac parte din categoria testelor care pun in evidenta prezenta in organism a virusului SARS-CoV-2.

Test PCR cu detectare COVID-19

Testul RT-PCR este metoda cea mai recomandata de diagnosticare a infectiei, deoarece are o acuratete si eficienta de depistare a infectiei Covid-19, chiar si inainte ca persoana sa devina contagioasa. Acest test foloseste metoda Real Time PCR pentru a evidentia prezenta sau absenta in organism a ARN-ului viral SARS-CoV-2.

Daca rezultatul testului PCR este pozitiv, inseamna ca ARN-ul virusului SARS-CoV-2 este prezent in proba recoltata. Daca acesta este negativ, ARN-ul viral nu este prezent in proba recoltata. Totusi, exista si posibilitatea obtinerii unui rezultat fals negativ, daca probele au fost recoltate necorespunzator sau in faza timpurie de evolutie a virusului in organism.

In cazul unui rezultat neconcludent, se recomanda repetarea testului.

Testul RT-PCR beneficiaza de un pret special:

145,00 LEI cu rezultat in 24 ore
165,00 LEI cu rezultat in 12 ore

Test rapid antigen

Avantajul testului antigen consta in faptul ca analiza se poate realiza mult mai rapid, mai usor si la costuri mai mici. In schimb, dezavantajele sunt date de faptul ca nu toate persoanele infectate pot fi depistate. In comparatie cu testul RT-PCR, testul antigen poate sa indice si un rezultat fals negativ (la persoanele cu incarcatura virala mica).

Testul antigen poate identifica prezenta antigenelor virale SARS-CoV-2, acele componente recunoscute de catre sistemul imunitar, in probele recoltate. Acesta se va realiza cu ajutorul unei casete speciale de testare.

Caseta are o zona de control, notata cu litera C, si o zona de testare, notata cu litera T. O linie rosie in dreptul zonei de control reprezinta un test negativ. Doua linii rosii, prezente in ambele zone, reprezinta un test pozitiv. Daca va aparea o linie rosie in zona de testare, testul este invalid si va trebui repetat.

Poti realiza testul antigen cu rezultat rapid la pretul special de 60,00 LEI.

Programeaza-te folosind formularul sau apeleaza 0741191340

Intrebari frecvente

Care sunt simptomele COVID-19?
Infectia cu virusul SARS-CoV-2 este asociata in majoritatea cazurilor cu febra, stari pronuntate de oboseala, dar si simptome respiratorii – tuse seaca si respiratie ingreunata. Pot aparea si alte simptome, precum dureri de cap, dureri in gat, nas infundat sau diaree.

Cum ma pot programa pentru un test?
Programarile se pot realiza fie completand formularul de mai sus, fie apeland la numarul de telefon 0741191340.

Care este validitatea testelor RT-PCR si a celor rapide antigen?
Testul PCR are un grad mai ridicat de acuratete si poate depista mai usor prezenta virusului SARS-CoV-2 in organism. In schimb, in cazul testului antigen, este important momentul in care se va face recoltarea.
Acesta va trebui recoltat in timpul fazei acute a bolii. Asadar, este recomandat un astfel de test imediat dupa debutul simptomelor, cand raspunsul viral este mai puternic. In schimb, testarea la cinci zile dupa aparitia simptomelor poate oferi un raspuns fals negativ, deoarece incarcatura virala prezenta in organism devine mai mica pe masura ce boala avanseaza.

Cum se recolteaza si se fac testele RT-PCR?
Testul PCR consta in recoltarea a doua probe de la pacienti – exsudat nazal si exsudat faringian – cu ajutorul unor betisoare dotate cu un tampon. Acestea se vor depozita in recipiente sterile si vor fi depozitate la temperaturi intre 2℃ si 8℃. In decurs de maximum 3 zile, probele vor trebui analizate prin metoda Real Time PCR.

Cum se recolteaza si se fac testele rapide antigen?
Modul de recoltare pentru testele antigen este similar cu cel al testului PCR. Insa, nu este necesara recoltarea a doua probe, ci este suficienta una singura – fie un exsudat nazal, fie unul faringian. Se va folosi acelasi tip de betisoare cu tampon, care se vor introduce intr-o solutie speciala imediat dupa recoltare.
Apoi, din aceasta solutie se vor turna cateva picaturi in caseta speciala de testare, in acea zona unde ar trebui sa se aplice proba. In scurt timp, rezultatul va fi vizibil si poate fi interpretat conform ghidului prezentat mai sus.

In cat timp voi primi rezultatele testelor?
Rezultatul unui test RT-PCR va fi gata in 24 de ore, dar exista si optiunea ca acesta sa se realizeze in regim de urgenta. Astfel, rezultatele pot fi disponibile si in 12 ore.
In schimb, un test antigen este mult mai rapid si rezultatul va fi disponibil imediat. Dupa aplicarea solutiei cu probe in caseta de testare, raspunsul va putea fi vizibil dupa doar 15 minute.

M-am vaccinat impotriva COVID-19, dar am simptome specifice. Ce test este indicat sa fac?
In astfel de situatii se recomanda realizarea unui test PCR, deoarece un test antigen are sanse mai mari de a identifica raspunsul imun al organismului oferit de catre vaccin. Astfel, un test PCR va putea oferi un rezultat mai concludent.

Cum pot sa intru in posesia unui Certificat verde COVID-19?
Certificatul verde COVID-19 este un document oficial recunoscut in Uniunea Europeana care permite persoanelor sa demonstreze faptul ca au urmat schema completa de vaccinare impotriva COVID-19.
Acesta este necesar in momentul calatoriilor in strainatate si va fi preferat in favoarea documentelor oferite dupa finalizarea vaccinarii. Totusi, verifica informatiile oficiale pentru tara in care calatoresti, deoarece este posibil sa ai nevoie de un test negativ chiar daca detii un certificat verde care atesta vaccinarea.
Urmareste site-ul oficial promovat de catre Guvernul Romaniei si completeaza toate campurile pentru obtinerea certificatului. Va trebui sa introduci informatii despre datele tale personale, tipul de vaccin pe care l-ai realizat si perioada vaccinarii. Astfel, se va genera automat acest certificat verde pe care il vei putea primi pe mail sub forma de fisier PDF.

Programeaza-te pentru testare

Doresti sa faci o programare pentru un test PCR sau rapid antigen? Completeaza formularul de mai sus sau suna la numarul de telefon 0741191340 si alege perioada cea mai potrivita pentru tine in care sa poti realiza testul!

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

    Postări asemănatoare

    Programeaza-te

    X