Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Ce este blefaroplastia?

Blefaroplastia este o interventie chirurgicala estetica sau reconstructiva care vizeaza imbunatatirea aspectului pleoapelor. Procedura elimina excesul de piele, grasime si, uneori, muschi din jurul ochilor, rezultand intr-o privire mai odihnita si un contur facial imbunatatit.

Care sunt beneficiile blefaroplastiei?

Blefaroplastia , denumita si operatia pleoapelor cazute, este o metoda eficienta de a readuce un aspect tineresc chipului dumneavoastra. Aceasta prezinta numeroase beneficii:

 • Imbunatatirea aspectului fizic- readuce o infatisare mai tanara si revigoranta prin inlaturarea surplusului de grasime si piele de la nivelul pleoapelor (superioara, inferioara sau ambele);
 • Cresterea calitatii campului vizual- in cazul persoanelor ce prezinta o musculatura slabita a pleoapei si o acumulare in exces a grasimii la acest nivel, creste riscul tulburarilor de vedere. Poate fi afectata vederea periferica datorita caderii pleoapei. Cel mai frecvent apar tulburari de camp vizual superior si lateral;
 • Un nivel mult mai mare de incredere- cu toate ca se spune ca frumusetea vine din interior, aspectul fizic poate influenta starea de bine si increderea de sine a unei persoane. Astfel, prin operatia de blefaroplastie a pleoapei superioare se reda aspectul tineresc al fetei, contribuind astfel la imbunatatirea aspectului fizic.
 • Diminuarea numarului de riduri fine de la nivelul coltului extern al ochiului;
 • Reducerea inflamatiei cauzate de pungile de piele;
 • Reducerea senzatiei de oboseala de la nivelul ochilor- prin indepartarea excesului de grasime din jurul ochilor se va diminua senzatia de greutate perioculara. In plus se va obtine un aspect mult mai luminos al fetei.
 • Tratamentul este de durata- operatia pentru ridicarea pleoapelor nu este permanenta, deoarece procesul de intindere si de crestere a pielii nu poate fi oprit. Totusi aspectul pleoapelor dupa blefaroplastie chirurgicala se va mentine 7-8 ani.
 • Cicatricile post-operatorii sunt insesizabile- atat in blefaroplastia superioara cat si in blefaroplastia inferioara cicatricile post-operatorii vor fi ascunse in pliul natural de piele de la nivelul pleoapelor. Cu atat mai mult, pleoapa inferioara poate fi abordata prin blefaroplastie transconjunctivala (incizia se realizeaza la nivelul conjunctivei ochiului si nu implica pielea);
 • Este un tratament complementar- operatia de blefaroplastie poate fi efectuata in combinatie cu alte interventii sau tratamente estetice la nivelul fetei;

Indicatii pentru blefaroplastie

Liftingul pleoapelor se realizeaza cel mai frecvent din motive estetice. Persoanele prezinta acumulare de grasime si slabirea muschilor ce sustin pleoapele. Isi face astfel simtita prezenta un aspect imbatranit al fetei, in special al ochilor. Printre alte indicatii ale blefaroplastiei putem enumera:

 • Blefaroplastia superioara este indicata pentru persoanele a caror vedere periferica este ingreunata de pleoapele cazute sau de surplusul de grasime de la nivelul pleoapei superioare;
 • Blefaroplastia inferioara se realizeaza pentru depozitele de grasime acumulate la nivelul pleoapei superioare. Acest lucru duce la un aspect inestetic al fetei cu aparitia consecutiva a pungilor sub ochi;
 • Se poate recomanda in cazul aparitiei ectropionului (afectiune in care pleoape se intoarce catre exterior);

Evaluarea starii de sanatate inainte de interventie

Inainte de orice interventie chirurgicala pacientul va fi consultat de medici specialisti ORL.

Blefaroplastia este realizata de medicul estetician. Acesta va consulta pacientul si va obtine informatii cu privire la starea de sanatate actuala si istoricul medical al acestuia. Va realiza un examen fizic pentru a stabil impreuna cu pacientul obiectivele interventiei chirurgicale.

Pacientului ii va fi necesar si un control oftalmologic realizat de medicul oftalmolog, in care se va cuantifica eventualul grad de reducere a vederii periferice si acuitatea vizuala. Premergator operatiei se vor lua si analize de sange.

Blefaroplastie superioara vs. inferioara

Blefaroplastia se poate realiza pentru ambele pleoape:

 • Blefaroplastia superioara presupune interventia chirurgicala asupra pleoapei superioare.
 • Blefaroplastia inferioara se realizeaza la nivelul pleoapei inferioare. Aceasta interventie se poate realiza si transconjunctival.

Diferente si beneficii specifice fiecarei proceduri

Blefaroplastia superioara se realizeaza pentru:

 • Pleoapa cazuta;
 • Acumulare de grasime la nivelul pleoapei superioare, aspect ce atrage cu sine posibile tulburari de vedere si de camp vizual;
 • Slabirea muschilor ce tensioneaza in mod normal pleoapa;
 • Utilizarea excesiva a muschiului frontal pentru a mentine pleoapa superioara intr-o pozitie confortabila. Poate sa apara durerea de cap cu punct de plecare frontal;
 • Iritatiile cauzate de entropion (rasucirea spre interior a pleoapei);

Blefaroplastia inferioara se realizeaza pentru:

 • Malpozitia pleoapei inferioare;
 • Slabirea muschiul ce tensioneaza pleoapa inferioara;
 • Excesul de grasime suborbitala;
 • Reducerea proeminentei santului lacrimal;
 • Ectropionul pleoapei inferioare;
 • Entropionul pleoapei inferioare.

Alegerea procedurii potrivite nevoilor individuale

In functie de localizarea defectului de pleoapa, chirurgul estetician va va sugera cele mai bune optiuni de interventie chirurgicala. Blefaroplastia este un act medical chirurgical in care pacientul stabileste impreuna cu medicul chirurg obiectivele terapiei. Pacientul trebuie sa fie realist si foarte clar cu privire la asteptarile pe care le are post-interventie.

Cum te pregatesti pentru operatia de blefaroplastie?

Pacientul va fi instruit in prealabil de medicul chirurg. Acesta va trebui sa intrerupa orice tratament anticoagulant si sa sisteze pe cat de mult posibil consumul de tutun, alcool sau substante psihoactive.

Etapele procedurii chirurgicale

 • Efectuarea anesteziei- aceasta se poate realiza la nivel local de catre medicul chirurg. In cazul optarii pentru anestezia generala este necesara prezenta unui medic de anestezie si terapie intensiva.
 • Incizia- se realizeaza astfel incat linia cicatricei postoperatorii sa fie ascunsa in pliurile naturale ale pielii. In cazul blefaroplastiei inferioare se poate realiza si interventia transconjunctivala ce nu presupun incizia pielii. Blefaroplastia cu laser poate fi o alternativa la interventia traditionala. Aceasta necesita un timp de recuperare mai scurt.
 • Sutura- la sfarsitul interventiei se vor afronta marginile plagii cu fire de sutura. Acestea trebuie scoase dupa aproximativ 7 zile.

Blefaroplastie transconjunctivala

Este o tehnica realizata in cazul abordarii pleoapei inferioare. Consta in realizarea inciziei la nivelul tesutului conjunctiv al pleoapei. Rezultatul final este acela ca in cazul blefaroplastiei inferioare, doar ca nu va exista nicio cicatrice vizibila postoperator.

Inainte si dupa: Recuperarea dupa blefaroplastie

Recuperarea in urma blefaroplastiei dureaza aproximativ 2-3 luni pana cand cicatricile postoperatorii vor deveni invizibile cu ochiul liber. Echimozele dispar dupa aproximativ 2 saptamani.

Postoperator pot sa apara ochii uscati, vanataile, tulburari minore de vedere, disconfort sau durere.

Sfaturi pentru o recuperare rapida si eficienta

 • Aplicarea de comprese reci;
 • Protejarea ochilor de razele soarelui, evitarea lentilelor de contact;
 • Aplicarea picaturilor de ochi recomandate de catre medicul curant.
 • Administrare de antiinflamatoare la nevoie;
 • Evitarea efortului;
 • Intreruperea fumatului;
TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Preturile pentru blefaroplastie in Bucuresti

Consultatie
RON

Echipa noastra de specialisti in blefaroplastie

Dr. Deaconu Andreea

MEDIC SPECIALIST ORL

Dr. Popa Teodora

MEDIC SPECIALIST ORTOLARINGOLOGIE

Yasser Aboudan

Medic Specialist ORL

Programeaza-te pentru o consultatie in vederea blefaroplastiei

  Intrebari frecvente despre blefaroplastie

  Cat dureaza o operatie de blefaroplastie?

  Durata operatiei poate fi intre 1 si 3 ore.

  Este blefaroplastia o solutie permanenta?

  Blefaroplastia nu este permanenta. Totusi, efectele acesteia vor persista aproximativ 7-8 ani.

  Cum influenteaza blefaroplastia vederea?

  Postoperator pot sa apara vederea dubla, vederea incetosata si sensibilitatea la lumina.

  Programeaza-te

  X