Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Consultatii oftalmologice – Afla cum decurge una la Clinica Eminescu

Cuprins articol

Tu cand ai fost ultima data intr-un cabinet de oftalmologie? Probabil ai impresia ca vederea nu iti poate fi afectata la fel de mult precum inima, plamanii sau ficatul? Insa, la fel ca toate celelalte organe ale organismului, ochii trebuie supusi unei verificari periodice, adica unei consultatii oftalmologice complexe cu scopul de a depista orice tip de problema, fie ea minora sau nu si pentru a evita probleme mai complexe ulterioare.

Printr-un astfel de consult, doctorul oftalmolog va verifica starea generala de sanatate a ochilor si va putea determina daca sunt prezente diverse afectiuni oculare, cat si starea lor. Un control oftalmologic complet dureaza in medie 15–30 de minute, dar poate dura mai mult daca sunt necesare teste suplimentare.

Fie ca esti purtator de ochelari de vedere sau de lentile de contact cu dioptrii, este recomandat sa mergi la un consult oftalmologic cel putin o data pe an. Acest lucru te va ajuta sa depistezi la timp o crestere a dioptriei, dar si a afectiunilor oculare care nu au simptome evidente. Chiar si copiii pot avea afectiuni la nivelul ochilor care difera de cele ale adultului, de aceea si in cazul lor este recomandata o vizita la o clinica de oftalmologie pediatrica.

Ca orice alt organ, ochii iti transmit semnale atunci cand simt ca nu mai functioneaza la capacitate maxima, semnale pe care, de cele mai multe ori, ajungi sa le ignori din varii motive. Aceste semnale se manifesta de regula prin dureri dese de cap, ameteala, lacrimare, inrosirea ochilor si senzatie de privire incetosata sau de mancarime, sensibilitatea vederii in cadre cu lumina difuza, disconfort la citire sau in fata ecranelor digitale.

Care sunt pasii unei consultatii oftalmologice?

Daca esti pe punctul de a-ti face o programare intr-o clinica oftalmologie in Bucuresti si nu stii cum va decurge consultatia, iti oferim cateva idei despre etapele unei consultatii oftalmologice

Inainte de toate, medicul iti va pune cateva intrebari despre istoricul oftalmologic: de ce ai venit, cand ai fost ultima data la o consultatie, ce te supara sau daca este doar un control obisnuit. Acest prim pas poarta denumirea de anamneza.

Urmatorul pas este examinarea locala a ochiului. Aceasta consta in analizarea anexelor globului ocular (zona sprancenelor, a pleoapelor si a aparatului lacrimal) urmate de o serie de teste preliminare pentru a determina existenta unor probleme cu vederea periferica si muschii oculari.

In cadrul unui consul oftalmologic amanuntit vi se va face si o testare pentru masurarea viciilor de refractie cu ajutorul aparatelor computerizate, pentru a stabili dioptria globului ocular. Aceste vicii apar atunci cand razele de lumina care intra in contact cu ochiul, nu sunt focalizate corespunzator pe retina, manifestandu-se sub forma de miopie, hipermetropie, astigmatism si chiar presbiopie.

Pentru ultimul pas, si anume stabilirea corectiei finale, vi se va testa acuitatea vizuala pentru fiecare ochi in parte. Aceasta analizeaza eficienta vederii prin clasicul test cu literele proiectate la o distanta de 3-5 metri pe care va trebui sa le vedeti la o dimensiune din ce in ce mai mica, in timp ce specialistul va va schimba pe rand mai multe lentile cu diferite dioptrii. Valorile dioptriilor se stabilesc in functie de cat de apropiata este acuitatea dvs. vizuala de 100% si literele de la departare sunt mai usor de citit. In urma acestui test se elibereaza prescriptia de ochelari sau alte tratamente.

Pentru alegerea ochelarilor, specialistul optometrist are un rol esential deoarece este important ca perechea de ochelari sa fie potrivita atat din punct de vedere estetic, cat si functional. Specialistul poate evalua si te poate sfatui in ceea ce priveste adaptarea ramei pentru distanta interpupilara, grosimea lentilelor in functie de dioptrii, distanta ramei fata de ochi, unghiul pantoscopic (unghiul facut de rama cu fata).

De multe ori, consultul realizat in cabinetele de optica medicala este efectuat de catre optometristi. Optometristul va putea stabili dioptriile necesare, dar daca sunt alte urgente oftalmologice este bine sa consultati un medic oftalmolog.

La Centrul Medical Eminescu 100 va oferim o gama larga de servicii medicale in domeniul oftalmologiei si o echipa de medicii oftalmologi cu pregatire si experienta importanta.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

    Postări asemănatoare

    Programeaza-te

    X