Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate.
Analize decontate de CASMB
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Decompresie vertebrala

Coloana vertebrala, parte a aparatului locomotor, este una dintre cele mai importante structuri osoase de la nivelul intregului organism, deoarece aceasta are rolul de a mentine corpul in pozitie verticala, de a permite diferitele tipuri de miscari si de a adaposti maduva spinarii alaturi de structurile nervoase. Este formata din vertebre osoase suprapuse, intre care sunt interpuse discuri intervertebrale cu structura spongioasa care au rolul de a amortiza socurile mecanice de la nivelul coloanei si de a oferi flexibilitate acesteia.

 

Patologia de la nivelul coloanei vertebrale este un motiv de ingrijorare atat pentru medic cat si pentru pacient, deoarece determina aparitia durerii, limitarea flexibilitatii si invaliditate in cazurile mai avansate.

 

Procesele de decompresie vertebrala, precum le spune si numele, sunt manevre medicale, efectuate in conditii de maxima siguranta si de un personal medical calificat si specializat in domeniu, care au ca obiectiv largirea temporara a spatiului dintre vertebre, cu scopul de a degaja discurile intervertebrale

Ce sunt elongatiile vertebrale?

Daca te intrebi ce sunt elongatiile vertebrale, raspunsul este unul foarte simplu. Elongatiile vertebrale reprezinta o terapie de tractiune in ax a regiunilor coloanei vertebrale, non-chirurgicala si confortabila, care are ca scop marirea spatiilor intervertebrale si repozitionarea corecta a vertebrelor in ax. aceasta tehnica presupune relaxare musculara, detensionare ligamentara, marirea spatiului dintre vertebrele alaturate si degajarea radacinii nervului comprimat.

Afectiuni ale coloanei vertebrale ce pot fi tratate prin elongatie

In clinica Eminescu 100, terapia prin elongatie trateaza un numar foarte mare de afectiuni vertebrale. Patologia vertebrala este foarte suparatoare pentru pacient deoarece produce durere, limiteaza mobilitatea, scade gradul de amplitudine al miscarilor si reduce, implicit, calitatea vietii.

Elongatiile vertebrale pot trata afectiuni precum:

  • Herniile de disc localizate la orice nivel, prin decompresie cervicala, decompresie toracala si decompresie lombara;
  • Scolioza;
  • Cifoza;
  • Osteocondroza vertebrala;
  • Boala Paget cu afectare vertebrala;
  • Spondilita anchilozanta;
  • Poliartrita reumatoida cu afectare vertebrala;
  • Hiperostoza scheletala difuza idiopatica;
  • Tuberculoza vertebrala;
  • Modificarile artrozice de la nivelul coloanei vertebrale;
  • Spina bifida;
  • Stenoza de canal spinal.

Numarul de afectiuni vertebrale ce pot fi tratate cu ajutorul elongatiilor de coloana este foarte mare, insa procedura nu poate fi efectuata daca pacientul prezinta osteoporoza, tumori maligne cu localizare vertebrala, fracturi vertebrale, boli inflamatorii vertebrale, hipertensiune arteriala cu valori necontrolate, insuficienta cardiaca, tulburari de ritm cardiac sau sarcina.

Care sunt beneficiile aduse de terapia cu elogantii pentru coloana?

Exercitiile de elongatie de la nivelul coloanei vertebrale cuprind faze de distragere si de relaxare, discul intervertebral fiind plasat sub presiune negativa. Se formeaza astfel un efect de vid in cadrul acestuia.

 

Din punct de vedere mecanic, materialul discului care a iesit sau a fost herniat in afara limitelor normale ale discului poate fi tras inapoi in disc prin vidul creat in interiorul acestuia. De asemenea, vidul din disc sustine cresterea alimentarii cu sange, stimuland in al doilea rand si un raspuns de vindecare. aceasta duce la reducerea durerii si vindecarea corespunzatoare la locul accidentat.

Beneficiile elongatiilor vertebrale sunt multiple:

  • scade fortele de compresie vertebrala;
  • permite mobilizarea articulatiilor;
  • scade gradul de compresie al nervilor spinali;
  • realizeaza decompresie la nivelul coloanei vertebrale;
  • diminueaza spasmele musculare;
  • determina relaxarea musculaturii paravertebrale;
  • sporeste circulatia de la nivelul coloanei vertebrale;
  • reduce durerea.
ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

Preturi terapie prin elongatie la Cabinetul Clinica Eminescu 100

Consultatie
RON

Echipa de specialisti de la Clinica Eminescu 100

Dr. Chiriac Marius-Sorin
MEDIC SPECIALIST
RECUPERARE MEDICALA
Dr. Mitrea Andrei Robert
Medic specialist FIZIOKINETOTERAPEUT
Afla mai multe

Programeaza-te acum la terapie pentru decompresie vertebrala

    Intrebari frecvente despre elongatiile vertebrale

    Cand avem nevoie de terapie prin elongatie vertebrala?

    Cel mai suparator simptom cand vine vorba de bolile aparute la nivelul coloanei vertebrale este durerea, Pacientii se prezinta la medic deoarece nu mai suporta durerea. Daca ai primit un diagnostic precum hernia de disc, daca scolioza sau cifoza au devenit foarte suparatoare sau daca te confrunti cu boli precum spondilita ankilozanta, poliartrita reumatoida, boala Paget sau hiperostoza scheletala difuza, atunci si tu ar trebui sa beneficiezi de terapie prin elongatie vertebrala.

    Care sunt principalele efecte ale elongatiei?

    Procedurile de elongatie vertebrala, prin intermediul tehnicilor speciale de tractiune in ax a zonelor coloanei vertebrale, reusesc sa diminueze presiunea de la nivelul discurilor intervertebrale, prin largirea spatiului dintre vertebre. acest lucru determina reducerea durerii de spate, relaxarea musculaturii paravertebrale, cresterea gradului de oxigenare al intregii coloane vertebrale si imbunatatirea semnificativa a mobilitatii si flexibilitatii coloanei.

    Exista contraindicatii ale decompresiei vertebrale?

    Procedurile de decompresie vertebrala nu se recomanda a se efectua la pacientii care prezinta cancere osoase, osteoporoza, fracturi vertebrale, boli inflamatorii vertebrale, valori crescute ale tensiunii arteriale, boli de inima. De asemenea, procedura nu este recomandata la femeile insarcinate.

    Cate sedinte de decompresie vertebrala sunt necesare?

    Numarul de sedinte necesare variaza de la caz la caz, in functie de patologia vertebrala pentru care se efectueaza aceste proceduri, precum si in functie de raspunsul fiecarui individ in parte la tratament. se va stabili de comun acord cu medicul curant numarul optim de sedinte de decompresie vertebrala, astfel incat pacientul sa beneficieze de efectele uimitoare ale acestei proceduri la intensitate maxima.

    Programeaza-te

    X