Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Luni - Vineri 08:00 - 20:00
Sambata - Duminica 08:00 - 16:00
Specializari
22
Decontare
asigurari private de sanatate
TRATAMENTE GRATUITE
pentru asiguratii CASMB

Despre Afectiunile cerebro-vasculare

Afectiunile cerebro-vasculare includ boli ale arterelor sau venelor care iriga structurile creierului, boli cu consecinte ischemice (insuficienta aportului de sange arterial bogat in oxigen si substante nutritive catre un tesut), hemoragice (prin spargerea unor vase din interiorul sau din jurul structurilor sistemului nervos central) sau actionand ca si leziuni ocupatoare de spatiu.

 

Obstructionarea brutala a arterelor poate fi de natura aterosclerotica (prin placi de aterom formate pe interiorul vaselor), embolica (prin migrarea unor cheaguri prin torentul circulator), traumatica sau inflamatoare.

Cei mai importanti factori de risc ai accidentului vascular cerebral (AVC) sunt hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic acut, fibrilatia atriala, consumul crescut de sare, fumatul, diabetul zaharat, consumul exagerat de alcool etilic, obezitatea si antecedentele familiale. La sexul feminin abuzul de contraceptive orale reprezinta de asemenea un factor de risc pentru producerea unui AVC.

Tratamentul in cazul unui AVC

Tratamentul pentru un accident vascular cerebral depinde de tipul sau: ischemic sau hemoragic. Odata ce ai primit tratament, medicul va incerca sa te ajute in legatura cu prevenirea factorilor de risc pentru un accident vascular cerebral si a complicatiilor prin recomandarea modificarilor la nivelul stilului de viata, pentru a avea o inima sanatoasa.

 

Dupa tratamentul de urgenta, ingrijirea unui accident vascular cerebral se concentreaza pe recuperarea functiilor afectate si intoarcerea la viata independenta. Impactul accidentului vascular cerebral depinde de zona creierului implicata si de cantitatea de tesut deteriorata. Daca AVC-ul a afectat partea dreapta a creierului, miscarea si senzatia partii stangi a corpului pot fi afectate. Daca accidentul a afectat tesutul cerebral din partea stanga a creierului, poate deteriora miscarea si senzatia de pe partea dreapta a corpului.

 

Leziunile cerebrale din partea stanga a creierului pot provoca tulburari de vorbire si de limba. In plus, pot aparea probleme cu respiratia, inghitirea, echilibrul si vederea.

Recuperarea dupa un AVC

La reabilitarea pacientului cu AVC participa echipa multidisciplinara formata din: medicul neurolog, medicul de recuperare, kinetoterapeutul, fizioterapeutul, logopedul, psihologul. Acestia vor conlucra pentru:

  • Recuperarea echilibrului si a mersului (cu suport dinamic al greutatii corporale), cu ajutorul sedintelor pe aparatul HUBER 360. Este o solutie sigura, mobila si versatila pentru recuperarea completa a mersului. Suportul dinamic al greutatii corpului, permite postura fiziologica, verticala in timpul recuperarii mersului.

  • Recuperarea vorbirii si deglutitiei -cu ajutorul aparatului “VITASTIM PLUS”;

  • Recuperarea memoriei functiilor cognitive (scris, citit, stimularea memoriei, ergoterapie);
  • Recuperarea functiilor organelor pelviene (exercitii Kegel, terapie laser);

DIAGNOSTIC

Procedurile de diagnosticare moderne sunt realizate de medici specialisti cu o practica remarcabila.

TRATAMENT

Schema de tratament este personalizata si foloseste metode inovative si eficiente de vindecare.

ECHILIBRU

In fiecare caz urmarim restabilirea rapida a starii de sanatate si insusirea unui stil de viata sanatos.

Medici specialisti

Avem o echipa care reuneste medici de exceptie si aplicam solutii inovative de tratament.

Programeaza-te

    Programeaza-te

    X